The Joy of Fish Residential House by Happystudio

Home > Winners > #50093


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Joy of Fish

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
The main design concept is escaping from the center and marginalization. The use of concrete, bamboo, plants and recycled materials reflect the natural surroundings and respect for the land. While inside the house, people feel like connected and living alongside nature. It emotes the original desire of returning to our origin. It is probably one of the best ways to describe the joy of fish mentioned in the book named Zhuangzi.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Sitting in the suburbs, this house enjoys the convenience of the city and the intimacy of nature. To bring it even closer to nature the designer decided to minmise design and incorporate more environmentally friendly materials expose the beautiful 270-degree view. Different from a normal floor plan, the living room and the dining area are on the upper floor, and the bedrooms are on the lower floor so that people can make the most of the terrace and scenery on the top floor.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The space has been designed to be a home resort not a normal residence. People live in this space only for the weekends and the holidays meaning leisure functionality has received priority over daily living. The storage space in the building is minimized relative to the entertaining spaces in the living room, sitting room and the dining area.. On the upper floor is where the most natural light is and what is considered the best view and so the designer decided to create an open space combining the living room, activity room, dining room and kitchen all together. . All the family and friends can be in the same space and can share moments while doing different kinds of activities. Adults can have some wine and snacks at the dining table and the kids can play games beside them. The design of open space brings people together and helps facilitate relaxation.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in May 2015 in Taiwan and finished in August 2015.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The designer retained the original concrete floor of the building to reveal the pure simplicity of the space. By polishing the surface of the concrete, the floor has become more durable and easier to clean. Recycled and raw materials, such as wood and bamboo, are widely used in this unique building to reflect its natural surroundings. Decorating the house with these materials can reduce waste. At the same time, it allows the building to bring out different textures and add more character in the details.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
This house has two floors and is approximately 139 square meters. The upper floor is about 63 square meters and is slightly smaller than the lower floor (roughly 76 square meters). The building sits in the southwest and faces the northeast, which makes this house cooler in the summer and warmer in the winter. The building is located between the city center and suburbia. It is perfectly located to enjoy the convenience of transportation and the serenity of the surrounding greenery.

TAGS:
The joy of fish, Zhuang Zi, Natural tone, Less is more, no boundary, open design, bamboo, concrete

RESEARCH ABSTRACT:
A study published in the journal Environmental Health Perspectives found that people who live in greener areas, with more vegetation around, have a lower risk of mortality. To live nearby nature could have even more health benefits such as mental health improvement, social engagement and physical activity. The designer tried to transform the concept of Actionless Governance, promoted by the great Chinese philosopher Zhuangzi, into a new way of interior design. Zhuangzi promoted carefree wandering and becoming one with the Way by following nature. The designer utilised this concept and combined it with the idea of less is more to create a practical living space without unnecessary decoration. Focusing on the basic needs of living and relaxing is the most important thing. Large floor-to-ceiling windows are a prominent feature in this house and embrace the surrounding nature. By doing this, people can improve their psychological wellbeing.

CHALLENGE:
The biggest challenge is to create a character of this place according to conditions of the site under a limited budget constraint. People should live in a comfortable and affordable house.The designer tried to make a living place aesthetic and functional at the same time.

ADDED DATE:
2016-09-02 09:35:15

TEAM MEMBERS (2) :
Designer: Jimmy Yung and Team member: Ziyin Huang

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Hey!Cheese, 2015,Image #2: Photographer Hey!Cheese, 2015,Image #3: Photographer Hey!Cheese, 2015,Image #4: Photographer Hey!Cheese, 2015,Image #5: Photographer Hey!Cheese, 2015

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Hey!Cheese and Happystudio,2015

Visit the following page to learn more: http://happystudio.com.tw/#/detail//72/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Happystudio

PROFILE:
Happystudio was established in 2005 by Jimmy Yung based in Taiwan. It is an internationally recognized and award-winning interior design firm with expertise in residential, commercial, and restaurant projects. In 2010, it set up the oversea branch in Shanghai to extend the reach of Mainland China. Happystudio believes that there is no perfect design but only most suitable design which can lead people to a better life.

NOMINATION DETAILS

The Joy of Fish Residential House by Happystudio is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Happystudio when results are announced.
AWARD DETAILS

The Joy of Fish Residential House by Happystudio is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Happystudio.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Happystudio.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |