Carnival of the Animals Clinic Waiting Area by Studio Ho.

Home > Winners > #49510


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Carnival of the Animals

PRIMARY FUNCTION:
Clinic Waiting Area

INSPIRATION:
Our design is inspired by the story of the child book : Noah’s Ark. Imagine we were in the ark; see the view outside through the windows.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Based on the concept of paper craft and pop-up book, we transformed animals’ images into abstracted patterns and lines, cutting them with steel plate, then, painted colors behind the white steel plate to express the image of rainbow, let rainbow presented in this whole area. At the same time, used mirrors to reflect the steel plate; showed scenes Noah lead animals boarding pair by pair. Long mirror-wall reflected light in this space, make it looks relaxing and multi-levels. When children visit, they could ease their tension by exploring around with their imagination.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
We stretch thin steel plate to cover the whole space from the wall to ceiling. Punched many different sizes of holes on steel-shell of column which near the window. Through these holes, children could see the painting on the column. Space levels would vary when children’s action changed. When light came through the casting, made shadows show different depths; also distinguished from original ceiling. Furniture were placed spontaneous, like the dash of foam on the deck. Additionally, colors of rainbow were used in the furniture and painted on the back of casting. We regarded every outpatient-clinics as land of hope, wish this space be blessed.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
No.8, Zhongshan S. Rd., Zhongzheng Dist., Taipei City 100, Taiwan (R.O.C.)

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Leaser cutting and bending.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
90sqm

TAGS:
Carnival of the Animals, Children's Hospital,Studio. Ho

RESEARCH ABSTRACT:
Trying to break the impression of existing waiting area, Extending the level of the space and transform the waiting mood; could have more possible not just waiting and transition. Interlace the sunlight and shadow on the ship to constitute a mildness between the people and the space.

CHALLENGE:
This design is a donation case; we had limited fund to made idea achieved. At first try, steel plate is too thin to bend, they always broken. However, if we develop a new mold to warp the steel, it coast way too much. So, it was important to balance both design and construction.

ADDED DATE:
2016-07-04 06:50:10

TEAM MEMBERS (2) :
LIANG-YI, LIAO and CHUN-YI, HO

IMAGE CREDITS:
#1: Photographer Kevin Wu, Carnival of the Animals, 2008.
#2: Photographer Kevin Wu, Carnival of the Animals, 2008.
#3: Photographer Kevin Wu, Carnival of the Animals, 2008.
#4: Photographer Kevin Wu, Carnival of the Animals, 2008.
#5: Photographer Kou-Min Lee, Carnival of the Animals, 2008.

Visit the following page to learn more: http://www.studioho.com.tw/main.php
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Raising Children Medical Foundation

PROFILE:
Raising Children Medical Foundation dreams of a kind world that every children could grow up with blessed and peace.To make this dream comes true, Mr.Wu set up this foundation in 2002. They want to evoke the attention to children's health,improve kids' medical environment care.

NOMINATION DETAILS

Carnival of The Animals Clinic Waiting Area by Studio Ho is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Studio Ho. when results are announced.
AWARD DETAILS

Carnival of The Animals Clinic Waiting Area by Studio Ho is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Studio Ho..

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Studio Ho..
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |