Relax beside Nature Residential Design by Sunny Chung

Home > Winners > #49491


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Relax beside Nature

PRIMARY FUNCTION:
Residential Design

INSPIRATION:
A space owning the entire mountain sight and sea view, huge windows and spacious terrace composes the prior requirements of a villa. Besides, it features the traveling lover of host and hostess who share their living taste and pleasure of life with friends. Combining the congenital conditions and residents ‘living style of this place, the main idea of this work design is born - a villa of reservation.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Using solid woods with aroma, blended with a huge area of while floor, it generates cold feeling out of the visual effect. The contrast of imitating steel girders of restaurant floor to the wood creates layering as well as third dimensional effect. Taking good use of the slots of -shaped steel girders, the dazzling glare of the casted light is softened and the hidden light is limited onto the designated area to show the light and its shadow, color temperature and the lines of the lights.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The large-spaced master bedroom is divided into activity area, sleep area, and sofa viewing area. The entrance of the area is designed as the functional activity area. Combination of the headboard with the low wall divides the space into different areas, which creates a beautiful outlook and a sense of visual penetration. With multi-window view and the location facing mountains and seas, the area facing the window is designed as the viewing area. The evening sunset brings us infinite imagination and relaxation. Let us sit here the whole afternoon.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
2015/7~2016/2

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The tea area and the upper space of the TV cabinet have one large beam pullar which is used to separate the space. We apply the concept of "slanting roof" used on a cabin to the design. The design of "double slanting," by giving a two-way lamplights to make the slanting degree more obvious, the existence of the beam pillar is eliminated. The correspondence of the up-and-down fits into the atmosphere of the tea area. The texture of wood makes the plane layer of the house into a detached vacation villa. The designer uses fragrant solid woods to help the cool colors of the large white floor reach color harmony. The ceiling of the restaurant is constructed with imitation girder steel contrast to wood to make a layer with three-dimensional sense. The use of H-beam girders reduces the direct and dazzling lights setting forth from the steel, a hidden light, which limits the light we need to converge into a certain scope, which creates lights and shadows, color temperature, and lines of lamplight.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
350 square feet.

TAGS:
Villa,Residential space, sight seeing, nature, seaside

RESEARCH ABSTRACT:
Individual-used space v.s. Share-used space A visual-connection space encompasses different categoreis of space. The living room is located in the center of the public area, in whihc the space can be used individually and combinatorily without any disturbance from one another. The step between the open tea area and the couch platform area can be used as the chair in the tea area. The areas facing outward, includinf the internet area, the wine tasting area, and reading/ viewing area, are a row of couch platform adjoining the tea area. You watch the scenery, I drink tea, you read, and I gaze afar. Everyone is independent but accompanies with one another.

CHALLENGE:
The tea area and the upper space of the TV cabinet have one large beam pullar which is used to separate the space. We apply the concept of "slanting roof" used on a cabin to the design. The design of "double slanting," by giving a two-way lamplights to make the slanting degree more obvious, the existence of the beam pillar is eliminated. The correspondence of the up-and-down fits into the atmosphere of the tea area. The texture of wood makes the plane layer of the house into a detached vacation villa. Color matching creates a villa atmosphere Besides warm wood color and natural marble color, the designer places the dark and the light blue Kiln bricks in the dining cabinet, adding layers and vividness to the space. In order to avoid the sense of abruptness caused by the blue color, we place a blue single chair in the living room to make color echoes. In addition, collocation of Van Gogh's colors with orange dining chairs brings pleasure and exciting energy to the inhabitants.

ADDED DATE:
2016-07-01 09:25:01

TEAM MEMBERS (1) :
Sunny Chung / Tracky Chung

IMAGE CREDITS:
Figure x Lee Kuo-Min Studio

Visit the following page to learn more: http://www.fujian.com.tw
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Fujian Interior Design Company

PROFILE:
The style of Fujian interior Design Company includes classical, modern, countryside, Nordic, and heavy metal colors with retro industrial style. Sunny Chung , the design director, has engaged in interior design for more than 17 years. Her designing style encompasses different kinds of styles, interprets accurately different style vocabulary, and designs variant styles of living spaces. She creates a series of interactive areas for different families. She also measures space in terms of a painter's vision. By the design of proper proportion and harmonious relationship, each house shows its own picturesque scene of living.

NOMINATION DETAILS

Relax Beside Nature Residential Design by Sunny Chung is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Sunny Chung when results are announced.
AWARD DETAILS

Relax Beside Nature Residential Design by Sunny Chung is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Sunny Chung.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Sunny Chung.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |