The Light of White Reception Center by Wen-Ho Tseng

Home > Winners > #49237


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Light of White

PRIMARY FUNCTION:
Reception Center

INSPIRATION:
In the bustling metropolitan area, a reception center is built with the qualities of cleanness, simplicity, and surrounding greenery. On the basis of modernism style, white is the main color for the reception center. The building façade is the large-scale curved wall, complemented with a large rectangular window. The window at the porch extends the band-type images with the long roof. Aligned with the straight bushes, the vertical and horizontal lines on the building façade constitute an image of perfect ratios.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
After entering the building, we can feel the same sense of pureness as that from the building façade. The designer uses the rectangular white structural walls to support the building, rather than using the traditional beam columns. The French window, complemented with the floor and ceiling in the same color, introduces the daylight into the building appropriately, the design creating the cleaner and purified visual effect. At the courtyard, the patchwork pavements and wanton-grew Myanmar Gardenia create a temperate visual focus in the wide indoor space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In the bustling metropolitan area, a reception center is built with the qualities of cleanness, simplicity, and surrounding greenery.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in 2015 in Taichung City.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
There is a long aisle on the other side of the hall, where the colorful paintings, sculptures, and flickering lights decorate the white space. Continued the simple and pure modern style, the designer creates a fashioned and cool contemporary public area by using the white paint, delicate marble walls, grey-black sofa cushions, and artistic stylish lamps. In the bedroom, the polyester and stretch cloth decorate the walls, making the warm-and-soft texture create a unique atmosphere of "home."

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
450 square meters

TAGS:
Reception Center

RESEARCH ABSTRACT:
It is a thousand-square-meter base surrounded by the roads, locating in the central area of Taichung City. On the basis of modernism style, white is the main color for the reception center. The building façade is the large-scale curved wall, complemented with a large rectangular window. The window at the porch extends the band-type images with the long roof. Aligned with the straight bushes, the vertical and horizontal lines on the building façade constitute an image of perfect ratios.

CHALLENGE:
At the courtyard, the patchwork pavements and wanton-grew Myanmar Gardenia create a temperate visual focus in the wide indoor space. The only thing in the square space is a big long table, on which is put up with architecture models and white artworks that demonstrate the functionality through configurations.

ADDED DATE:
2016-06-27 09:30:04

TEAM MEMBERS (1) :
Wen-Ho Tseng

IMAGE CREDITS:
Harmony Design Engineering Co., Ltd.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Harmony Design Engineering Co., Ltd.

PROFILE:
-

NOMINATION DETAILS

The Light of White Reception Center by Wen-Ho Tseng is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wen-Ho Tseng when results are announced.
AWARD DETAILS

The Light of White Reception Center by Wen-Ho Tseng is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wen-Ho Tseng.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wen-Ho Tseng.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |