Workspace zhu Office by Alfie Shao

Home > Winners > #49217


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Workspace zhu

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
Taipei-based CHU-studio is positioned as a "design studio" rather than a "design firm", and the spirit of which is to explore more possibilities in space through issue discussion, material innovation and digital fabrication. The designers are committed to better the quality of space, epitomising the power and beauty of architectures, and true to the designers' persistence in tectonic and material.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Due to limited space of the site, minimum partitions were used to make the most of the space. In order to enlarge the space visually, the designers employed mirror material to brought external green, light, and shadow into the interior to create a "second nature". Glass curtain walled facades offer an unimpeded view of both the front park and the backyard, allowing the natural light to penetrate deeper within the office so that lamp light is barely needed in the daytime. With the picturesque windows, the designers are able to interact with the weather and the environment all the time as well as relax after a long day at design work.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Due to limited space of the site, minimum partitions were used to make the most of the space. In order to enlarge the space visually, the designers employed mirror material to brought external green, light, and shadow into the interior to create a "second nature".

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in May 2011 in Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The designers focus a lot on the details as well as the assembly of material in an attempt to return to original faith, i.e. using simple and unadorned material and true to their identities. The designers take all the details and muti-function into consideration and provide customized service. By the assembly of material such as concrete, iron components and timber, the designers intend to design a pure space to illustrate attitude toward culture and art, showing love to architecture by the combination of industrial calculation and rational design.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
100 square meters

TAGS:
Office

RESEARCH ABSTRACT:
Taipei-based CHU-studio is positioned as a "design studio" rather than a "design firm", and the spirit of which is to explore more possibilities in space through issue discussion, material innovation and digital fabrication. The designers are committed to better the quality of space, epitomising the power and beauty of architectures, and true to the designers' persistence in tectonic and material.

CHALLENGE:
The designers focus a lot on the details as well as the assembly of material in an attempt to return to original faith, i.e. using simple and unadorned material and true to their identities. The designers take all the details and muti-function into consideration and provide customized service. By the assembly of material such as concrete, iron components and timber, the designers intend to design a pure space to illustrate attitude toward culture and art, showing love to architecture by the combination of industrial calculation and rational design.

ADDED DATE:
2016-06-27 07:18:01

TEAM MEMBERS (3) :
Alfie Shao, Fang-Yu Shao and Yu-Wei Lin

IMAGE CREDITS:
Ivan Chuang

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
CHU-studio

PROFILE:
-

NOMINATION DETAILS

Workspace Zhu Office by Alfie Shao is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Alfie Shao when results are announced.
AWARD DETAILS

Workspace Zhu Office by Alfie Shao is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Alfie Shao.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Alfie Shao.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |