Villa W Residential house by Yi-Ching Lin & Shih-Ming Lu -XJ Studio

Home > Winners > #48903


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Villa W

PRIMARY FUNCTION:
Residential house

INSPIRATION:
Stroll in the room And experience the day and night of each season in the house. Intoxicated in the visible quality of natural material and the design of subtraction, The agile steps gracefully link the spaces up and down. The lazy sunlight sprinkling on the platform Is attracted by the trace of branches and leaves in front of the window. One may steps on the rocks barefoot, Touches the newborn leaves with both hands, And Seeks for the fragrance of fruit from the distant place.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
In a new feature situated the original soul. From an angle of extensive view, looking down at the street pieced with points, lines and planes. Enter the door and slow down the pace, listen quietly in the silent dialogue. The unadorned stone and green hue matching with the gentle timber With each coldness and warmth stops the time and returns to the nature. Through the intertexture of light and tree shadow which won’t fade away in the deriving of days.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The house layout deployment is very simple and neat, where the public and private fields are clearly separated. Taking into consideration the future use of the house owner, several rooms located on the first floor are removed to create a spacious and comfortable field. The upper and lower level guest rooms are also connected to create a high-ceiling staircase hall, and the curved style of the spiral staircase is used to soften the rigid lines of the hall. As for the circulation, the door originally located at the center of the front porch is moved to the right of the building connecting with the staircase hall so that the people walking inside become more relaxed with this change of circulation.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
This project started in September 2014 and finished in February 2015 in north Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Main material are steel profiles, metals, wood, marble, cement finish, and tiles.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The floor space is about 700 square meters: Indoor 330㎡, outdoor 370㎡ (including the garage)

TAGS:
residential, residence, villa, spiral stair, nature style house, Lohas

RESEARCH ABSTRACT:
There is no specific research for this project

CHALLENGE:
There is almost no obstacles during renovating this house.

ADDED DATE:
2016-06-04 06:04:08

TEAM MEMBERS (1) :
Designer: Yi-Ching, Lin and Designer: Shih-Ming, Lu

IMAGE CREDITS:
photo by Figure x Lee Kuo-Min Studio

PATENTS/COPYRIGHTS:
XJstudio

Visit the following page to learn more: http://www.xjstudio.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
XJ Studio

PROFILE:
"' Xiang Ji' is a philosophical vocabulary, in which the meaning is very profound; therefore, I wanted to use another straightforward word to replace it, so I came up with the word 'dissolve'. Clearly speaking, design is to find 'just the right' thing."── Naoto Fukusawa XJ Studio was established in October 2009, and chief designers Shih-Ming Lu and Yi-Ching Lin had won the 2009 TID residential space, commercial space, working space, etc. awards, and they even won the TID(Taiwan Interior Design In Next Generation)gold award with the residential space project "A teahouse on a mountain" in 2011. With young and dynamic as appeal, creativity and professionalism as essence, and diverse designs, we strive to make each work to have its tailored value so that enterprises, commercial spaces and private residences are able to receive the best services and consultation.

NOMINATION DETAILS

Villa W Residential House by Yi-Ching Lin & Shih-Ming Lu-Xj Studio is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Yi-Ching Lin & Shih-Ming Lu -XJ Studio when results are announced.
AWARD DETAILS

Villa W Residential House by Yi-Ching Lin & Shih-Ming Lu-Xj Studio is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Yi-Ching Lin & Shih-Ming Lu -XJ Studio.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Yi-Ching Lin & Shih-Ming Lu -XJ Studio.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |