Jardin d'Hiver Working Space by Zoe Li

Home > Winners > #47689


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Jardin d'Hiver

PRIMARY FUNCTION:
Working Space

INSPIRATION:
Inspired by the contrast of the hustle bustle city street and serenity of a private garden attached to a downtown house. Bedding the sweet gum tree at the rear of the town house brings the comforting greens and ambience of season-changing feeling into the scheme. A simple and least-divided structure windows echo the ray of sunlight came down between leaves, while walking up and down stairs or staying near the rear windows that the space is made for relaxation among meetings and livings. The paint colors that remind us of the beauty of the atmosphere in the hazy evening light of summer—faded pinks and greens with a background of warm neutrals.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This four story town house built connection by center steps 33 years ago. The designer relocates the stairs beyond the second floor at the tail of the building and keeps the original steps space open as trapezoids on third and the top floor. So the light and air able to flow among floors, and the new steel stairs and all opened window reveals the complete view of the rear garden. Each room shares the nature light at day and windows for air flowing.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
To choose the location as a design company office adds a lot of fun for the case itself. Beside the same load of current projects, we must figure out the elements can be recognized for the past presented and the future concepts led! Eco friendly beliefs and details attached to the marble, steel, and wood stands for the ideal. The constructions proceeded slowly as we could make sure of every step we go right, and the natural materials took us quite time to the limit texture and quality asked for. The best result comes out with the consistent style and insistences.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in July 2014 in Taichung City, Taiwan and finished in February 2015.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The basic idea is to construct earth friendly and conserve as essential as possible. So the shapes and structures are demand to be simple. Most productions must be able to re-use as natural materials, such as steel and wood. To save energy, open as much on the facade and the rear of the house with simple line aluminum windows. The new connections between floors are recycled steel stairs....The intersections turned out to be the most interesting places to stay with light, shadow, and 10 meters high shelves of books and owner’s collections… A wide, thick, aged wood table is the best platform to display any kinds of sample materials on it under natural light.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Dimensions: 396 cm (width) X 1800 cm (depth) X 310 cm (height) 72 square meter Type: Four floors house Construct: 1983 Budget: USD300K

TAGS:
renovation, modern, eco, steel, wood, urban, house, office, architecture, white

RESEARCH ABSTRACT:
Moledesign is a design company mainly focuses on interior and hospitality spaces. We have served nearly hundreds of clients to live in a well arranged and furnished homes, offices and retail stores. Our clients come to us with newly bought houses, apartments; aged buildings need renovations or land co-planning with architects. With certain meetings and communications, graphics drawn with dedications, then process the construction period. Most of the vendors are well trained and full experiences like almost more than 30 years. Craftsmanship finished all the custom-made celling, windows, doors, shelves, closets….and even blinds. We access any well managed brand materials worldwide. But the oncoming challenge is the same to each developed country which is the lack of manpower.

CHALLENGE:
During the constructions, a chemical leaking explosion happened in the second large city in southern Taiwan, Kaohsiung. Neighbors and labors became sensitives of any destruction of building. The event brought issue to society about urban security, meanwhile, the news gave us a chance to re think about the necessary needs to keep and let go the unessential decorations. Security always come the first priority. All materials and procedures must be well considered and tested. After another thirty years past, Moledesign office still stands there with healthy status to be glooming again.

ADDED DATE:
2016-03-04 06:13:17

TEAM MEMBERS (3) :
Clarke YEH, Camille GUO and

IMAGE CREDITS:
Zoe Li, 2016.

Visit the following page to learn more: http://www.moledesign.tw/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Mole Design

PROFILE:
The highlight of the architect and the space calls for invitation to enjoy the atmosphere in addition to the functional fulfillments. The space is designed to integrate the surroundings, sunshine, and air to delight the visitors in such a friendly and evoking mood.

NOMINATION DETAILS

Jardin D'hiver Working Space by Zoe Li is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Zoe Li is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Jardin D'hiver Working Space by Zoe Li is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2016 - 2017.

· Read the interview with designer Zoe Li for design Jardin d'Hiver here.

· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Zoe Li.

· Click here to view the profile and other works by Zoe Li.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |