Times/Peanut Free Reading Space by Gu Teng

Home > Winners > #46389


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Times/Peanut

PRIMARY FUNCTION:
Free Reading Space

INSPIRATION:
This space was originally a double-story store. After the reconstruction however, it was intergraded into one whole longitudinal space. The three-dimensional composition is the core design of this space. Applying graphic designs onto a three-dimensional space, it combines fun and art in a very dynamic way, showing a visual sense of illusion and novelty. By resolutely discarding the former decorative materials, it has turned the space into a carrier of colours. The well performance of the colours concentration also has contrastively produced certain rhythmical effects. From the overall space up to every detail, everything sparkles gloriously.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This space was originally a double-story store. After the reconstruction however, it was intergraded into one whole longitudinal space. The three-dimensional composition is the core design of this space. Applying graphic designs onto a three-dimensional space, it combines fun and art in a very dynamic way, showing a visual sense of illusion and novelty.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
site inspection to explore the max possibility of the space; based on cost, budget, engineering schedule etc. to conduct preliminary design and select a right way, to realize low cost for all the material applied, which is easy for construction and installation, creating a relax, clean and comfortable environment.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
the design starts from 21st Feb., 2015 in Shanghai and finished on 20th Apr. 2015 in Guangzhou, nearly two months

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
the case was originally two-level shops along streets, with space features of short depth and wide length. we integrated the two levels into one entire space to improve its safety and comfortability as well as service efficiency. we also use emulsion paint and bare concrete, metal, glass,epoxy resin self-leveling floor; etc. during the production period. as for technology for design, we use some decoration and modern sense of technology to show the space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
the whole space covers 620m2(width 6.7m* 45m length*8m hight), most furnitures inside are designed for the spaces, including two-level high bookshelf, 9 communication areas, including 9 sets of sofa and tables, all with different dimentions, making the communication more efficient, able to hold nearly 40 people. The office area is located at the back of lounge, 6m width* 38 length, able to accommodate nearly 20 staff.

TAGS:
simple; artistic; rhythm; fun; color; practical;cost-effective;

RESEARCH ABSTRACT:
Before the project, make detailed communication with using party, mainly to undertand their need and purpose as well as the plan for the project

CHALLENGE:
the biggest challenge which costs most time is to understand the need of customers, time schedule, expected commercial purposes, as well as cost and budget, and make a correct design method and thought, and the whole construction time is too limited, but need to use simplist construction method to present a different space perception

ADDED DATE:
2016-02-25 06:51:11

TEAM MEMBERS (1) :
none

IMAGE CREDITS:
none

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Times Property

PROFILE:
Times Property, established in 1999, enjoys the distinction of being listed in the Fortune China 500 and China's Top 50 Real-Estate Development Enterprises. In addition to such distinctions, it's a listed company on the Hong Kong Stock Exchange (stock code 01233.HK). Its business activity mainly comprises the development of residential community projects, commercial facilities and creative office space, all of which is augmented by property-management services. Times Property's total assets exceeded RMB 30 billion as of the end of 2014.

NOMINATION DETAILS

Times/Peanut Free Reading Space by Gu Teng is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Gu Teng is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Times/Peanut Free Reading Space by Gu Teng is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Gu Teng .

· Click here to view the profile and other works by Gu Teng .
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |