Green Mountain Reception Centre by Chien-Sheng Tung

Home > Winners > #46293


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Green Mountain

PRIMARY FUNCTION:
Reception Centre

INSPIRATION:
This case is located in the North district of Taichung, around the base is the complex urban texture of the new-old-border area, within the scope of such an area, in addition to a variety of different periods and styles of buildings thriving to compete, there are also a huge mass of the greenbelt : large areas of the parks, botanical gardens, museums and greenways intersperse around. Markets, old and new buildings intertwine, are presenting a typical oriental city chaos, and unique view of flourish.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The main principal, creating a distinct from the of the excessive turbulence and the boisterous city atmosphere outside the base field. On the design of the facade, designers use black and white as the main colors, emphasizing the horizontal dimension of the elongated window. The L -shaped convex roof extends all the way from ground level to the ceiling. The inside is decorated with warm moist wood-colored material, creating a transparent, grand but delicate texture for the entrance atmosphere, thereby to create an invisible boundary of inner and outer, silence and disturbance.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The L -shaped convex roof extends all the way from ground level to the ceiling. The inside is decorated with warm moist wood-colored material, creating a transparent, grand but delicate texture for the entrance atmosphere, thereby to create an invisible boundary of inner and outer, silence and disturbance.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
This case is located in the North district of Taichung, around the base is the complex urban texture of the new-old-border area, within the scope of such an area, in addition to a variety of different periods and styles of buildings thriving to compete, there are also a huge mass of the greenbelt – large areas of the parks, botanical gardens, museums and greenways intersperse around.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Straight, simple corridor stands in the inside of the indoor, as the mediator of the inner and outer space. A few pieces of simple sculptures create a spatial texture as if one is placed in a gallery. Through a window, you can see a well-designed atrium garden, with a rectangular pond matching a wooden platform with black and white sofa chairs. In addition, the shrubs and aquatic plants in the pond add to each other’s splendor, creating an absolutely relaxing tranquil outdoor space. From the outside to the inside, it allows viewers who placed themselves in it feel like they had experienced a perfect journey for body and soul to diastolic pressure. A precious oasis in an oppressed city dessert, it deserves its name.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
In an international perspective and original design, combined with the construction standards process.

TAGS:
international architectural aesthetics

RESEARCH ABSTRACT:
A few pieces of simple sculptures create a spatial texture as if one is placed in a gallery. Through a window, you can see a well-designed atrium garden, with a rectangular pond matching a wooden platform with black and white sofa chairs. In addition, the shrubs and aquatic plants in the pond add to each other’s splendor, creating an absolutely relaxing tranquil outdoor space. From the outside to the inside, it allows viewers who placed themselves in it feel like they had experienced a perfect journey for body and soul to diastolic pressure. A precious oasis in an oppressed city dessert, it deserves its name.

CHALLENGE:
Designers took the complex environmental conditions as design ideas, in order to create a silent oasis in the hustle and bustle of the city as the main principal, creating a distinct from the of the excessive turbulence and the boisterous city atmosphere outside the base field. On the design of the facade, designers use black and white as the main colors, emphasizing the horizontal dimension of the elongated window

ADDED DATE:
2016-02-24 17:51:23

TEAM MEMBERS (1) :
CHIEN-SHENG TUNG

IMAGE CREDITS:
Prototype Space Design Ltd.

Visit the following page to learn more: http://www.facebook.com/design888
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Rui Feng Construction Co., Ltd.

PROFILE:
Rui Feng Construction was founded in 2006 , the international architectural aesthetics as a starting point. Professional architectural design team from Taiwan, States, Japan. In an international perspective and original design combined with the construction standards process stage , creating timeless architectural landmarks.

NOMINATION DETAILS

Green Mountain Reception Centre by Chien-Sheng Tung is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chien-Sheng Tung when results are announced.
AWARD DETAILS

Green Mountain Reception Centre by Chien-Sheng Tung is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chien-Sheng Tung.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chien-Sheng Tung.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |