Sail Vision Sales Center by PONE ARCHITECTURE

Home > Winners > #46238


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Sail Vision

PRIMARY FUNCTION:
Sales Center

INSPIRATION:
Sail Vision lies in the southern area of Guanggu Avenue, the Golden Axis in Wuhan. Surrounded by a dozen of campuses, it is brimming with confidence and vigor of youths who are courageous enough to accept novel things. Inspired by this, we created an experiencing space contrary to traditions in hope of activating thoughts of people in a tense and unsettled atmosphere.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Sail Vision covers an area of 690 square meter. Because the exterior sloping roof architecture and main body are 14.7m high in the front part but only 2.8m in the rear part, it is necessary to break this rigid structure. The space takes on a form of a huge funnel, attracting the flow of people and leading visitors to the experiencing exhibition space. The interior space is linked among 5 layers.They are linked with each other progressively from large size to small size.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Upon entering the space, what leaps to the eyes is a front desk formed by multiple sets of triangle facets and a sand-tray model showcase likewise. Triangle cutting is applied all the way from the wood-color block in the third layer to the inner lounge, which divides several different functional areas. The combination between youthful and fashionable colors and linear conceptual soft design stimulates vision of people for future life.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in October 2015 in Wuhan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The large overall land area is integrated with the design, presenting an integrated pure and clean feeling of space. In order to tap the full potential of spaces, a simple lighting system of lamp-hole-free roof was installed within in the center. By applying the principle of diffuse reflection, ground lamps and device lights were employed to make the white triangle block in the second layer become the key lamp sheet in the hall. Through refraction, a soft and lively light atmosphere finally came into being in the whole space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
main body are 14.7m high in the front part but only 2.8m in the rear part

TAGS:
revolutionary order, people flow attraction, Experiencing exhibition space, lamp-control-free challenges

RESEARCH ABSTRACT:
The 71 thin metal wires and 20 glimmering thick woodwinds installed in the hollow ceiling constituted a linear lamplight unit. Lights and wires were woven and overlaid with the space, providing the space with a flexible life and dynamic quality. Here, balanced and unbalanced structures were redefined and constructed a dangling nest .

CHALLENGE:
Sail Vision, by creating an unsettled, tense and unstable space contrary to traditions, stimulates the thinking and creativity of young people so that they could visualize future 3-d life with their new thoughts.

ADDED DATE:
2016-02-24 11:59:47

TEAM MEMBERS (1) :
Ming Lueng, Golden Ho, Jiangmi Deng, Pinyong Luo, Hui Chen,Yahui Yang, Junneng Hong, Yueliu Hua, Zibin Lin

IMAGE CREDITS:
PONE ARCHITECTURE

Visit the following page to learn more: http://www.plz.hk/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
PONE ARCHITECTURE

PROFILE:
PONE ARCHITECTURE is a plurality of inspiration combined platform ,which covers planning、designing fabrication and implementation. There will be emerge everfount creations here in our company. P+ONE Design Center taking carefully control in every aspect. It’s of strict with implementation of persistent throughout witness, extremely the process of implementation. P+ONE Design Center trying hard to explore the potential core values, to provide a scientific strict perfect solution. They are looking forward to the excellent projects and enjoy facing challenges. The designers and customers are fully respected and communication deeply to create a common bright future. So, they exist in a stronghold way. They are an eternal progress, keep on cohere the creation desire talent, to make our creativity never ended.

NOMINATION DETAILS

Sail Vision Sales Center by Pone Architecture is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by PONE ARCHITECTURE when results are announced.
AWARD DETAILS

Sail Vision Sales Center by Pone Architecture is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with PONE ARCHITECTURE.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by PONE ARCHITECTURE.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |