Light ● Axis Working Space by Create + Think Design Studio

Home > Winners > #45957


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Light ● Axis

PRIMARY FUNCTION:
Working Space

INSPIRATION:
The beginning Based on the puritan Christian values, this building from the founding era of the institution is revitalized with a new heritage 60 years after.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Site Situated in a welcoming location, this plain rectangular building is endowed with a blossoming flower bed in the front and a lush lawn in the back, with a bell tower decorated with a cross standing in the left half. History After more than a half century, the original layout of the administrative building of the university now appears to be outdated. The high walls block the light, making the long corridor gloomy.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Light 1st floor of the building is encased with the minimum amount of wall structure. The open design allows the inflow of light and air; the transparent space is wrapped by the greenery of the outside lawn. Axis Within the rectangular building, the beam columns define the two axis perpendicular to each other. The short one connects the lawn in the front and back of the building. The long one connects the two opposite spaces on left and right. By adding a 15 degree angle to the stone wall, it points to the bell tower with the cross and subtly reinforces the spiritual direction of the school.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Started : Jan. 2015 Finish : Oct. 2015 Loction : Chung Li, Taiwan

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Wood/Metal/Marble/Stone

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Area:2065m2

TAGS:
Working Space/Ligh Cross/15 degree angle to the stone wall

RESEARCH ABSTRACT:
Minimalist, sober, and natural , extend the space and time, signifying the start of a new heritage.

CHALLENGE:
Reuse of public Deserted space

ADDED DATE:
2016-02-23 05:25:46

TEAM MEMBERS (5) :
Design Director : Arthur Ho, Project Manager : Grace Hou, Designer : Anita Tsai, Site Supervisor : Tseng Szu Wei and

IMAGE CREDITS:
Create + Think Design Studio

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Chung Yuan Christian University

PROFILE:
-

NOMINATION DETAILS

Light ● Axis Working Space by Create + Think Design Studio is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Create + Think Design Studio is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Light ● Axis Working Space by Create + Think Design Studio is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Create + Think Design Studio.

· Click here to view the profile and other works by Create + Think Design Studio.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |