Bamboo House Interior Spatial,Club by Baohua Li

Home > Winners > #45390


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Bamboo House

PRIMARY FUNCTION:
Interior Spatial,Club

INSPIRATION:
In the design, makes full use of the natural lighting, and takes the three aspects of lighting and shadow, dynamic and static, nature and humanity as the design focuses, In this design, it designs with the awe for the nature, and treasures everything endowed by the nature, and keeps the space in a consistent process of change through the combinations of the natural lighting and indoor lighting, indoors and outdoors, buildings and environment.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
It’s a health meditation club located in the center of Jingdezhen, and it is divided into three parts of tea house, moxibustion, and vegetarian meal to provide the physical and mental therapies such as tea drinking, visitor receiving, and moxibustion, it is for the design conceptions of self-cultivation, meditation and contemplation, the customers could relax themselves and purify their souls here.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The space design is for the target of customer admiration, tea and wormwood tasting, self-cultivation, earthiness and nature, and constructs the space artistic conceptions of classicality, earthiness, elegance, and seclusion

PROJECT DURATION AND LOCATION:
2015 China,Jianxi,Jingdengzheng

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Bamboo

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Building area 800 Sqm Project Cost 150000 EUR Project Duration 3 months Design Time 2 months

TAGS:
Interior Space,Club,Spa

RESEARCH ABSTRACT:
During the design progress, it makes full consideration of the continuity and inheritance for the traditional cultures under the large background of the rapid development of urbanization in China ,Design Considerations in the context of rapid urbanization, continuity and succession of traditional culture. How to successfully re-invented use of traditional materials like bamboo in making of contemporary space for relaxation

CHALLENGE:
During the design progress, it makes full consideration of the continuity and inheritance for the traditional cultures under the large background of the rapid development of urbanization in China ,Design Considerations in the context of rapid urbanization, continuity and succession of traditional culture. How to successfully re-invented use of traditional materials like bamboo in making of contemporary space for relaxation

ADDED DATE:
2016-02-17 03:52:16

TEAM MEMBERS (3) :
Baohua Li, Jiali Shou and hangzhou great scale architectural design Co., Ltd

IMAGE CREDITS:
Image #1 Photographer Dejiang Li, Entrance, 2015
Image #2 Photographer Dejiang Li, Entrance courtyard, 2015
Image #3 Photographer Dejiang Li, Hall, 2015
Image #4 Photographer Dejiang Li, Bamboo House Tearoom, 2015
Image #5 Photographer Dejiang Li, Tearoom & Moxibustion room, 2015

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Baohua Li Surname, 2016

Visit the following page to learn more: http://www.a963.com/news/98919.shtml
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
hangzhou great scale architectural design Co., Ltd.

PROFILE:
great scale architectural design is a young company in Hangzhou, China established,the current the whole team has 10 people, Li Baohua led the team, to complete the project some of the interior architectural direction, gained recognition and won the 2016 if design award. Team the following information: hangzhou great scale architectural design Co., Ltd. Hangzhou,China 130#-1-108Zhubuli Road,Xiacheng Area Tel:086 571 88848285 Fax:086 571 88848281 E-mail:br_office@163.com

NOMINATION DETAILS

Bamboo House Interior Spatial, Club by Baohua Li is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Baohua Li when results are announced.
AWARD DETAILS

Bamboo House Interior Spatial, Club by Baohua Li is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Baohua Li.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Baohua Li.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |