Primitive Residence by CHIUNG-HO, SU

Home > Winners > #44729


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Primitive

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
The house was previously the office of the wife who has worked in the advertising industry and is renovated to accommodate the dwelling need for the couple, after the retirement from workplace. We intend to break the traditional concept by constructing a more liberal residential space with flexibility for change.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
We express the concept of living space by using the concrete filling to show the natural context. The special context and meridians of wood show extended life and soul, which is incorporated with the cement of floor and green painting on the wall. The large area of glass introduces massive sunlight to the inside, and when sunlight combines with the context of natural materials, more soul and vitality are given to the entire space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Ground floor is Private Space, First floor is Working Space The space is divided into private and working space based on two different natures. We design two sets of stairs for independent use but each reaching the spatial movement for different purposes. The texture and elements of natural materials connect the private space and public space into a multi-layer space.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was started in November 2014 in Taipei, Taiwan and finished in April 2015.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
We use green materials that can better present the nature, using them as the basic elements of this spatial design. We further apply the quality of glass penetration to break the separation between interior and exterior border. The wall design adopts plain and natural materials if concrete without embellishment, plus wood, cement, glass bricks, metal pieces and other organic materials, to give color of personality to the space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Width 22570mm x Depth 10100mm x Height 5850mm. Ground floor area 228 square meters. First floor area 228 square meters.

TAGS:
HAD INTERIOR DESIGN, CHIUNG-HO, SU, Primitive, Degree of Liberty, pure, organic, nature, Taiwan

RESEARCH ABSTRACT:
The owner is an art lover who has unique flavor for his house. In this elevated space, we provided a pure and organic atmosphere, using practical and simple context form to recall people most primitive demand for space. Clean concrete and paintings with bright colors are completely different in personality but contain that contrasting fun. We express the concept of living space by using the concrete filling to show the natural context. The large area of glass introduces massive sunlight to the inside, and when sunlight combines with the context of natural materials, more souls and vitality are given to the entire space.

CHALLENGE:
This is an elevated space so we design it into two floors, namely the private space and working space. We also design a corridor on the First floor that leads to the private space, simply by passing the corridor and going downstairs. In this private space, we use cement, wood and earth colors for the space to integrate with art through natural breathing. We intend to build a safe, relaxing and healing place for the mind and body. This design breaks the existing concept for residential space. We create the space with soul and life while life is the ease of mind and freedom through full relaxation.

ADDED DATE:
2016-02-02 06:44:29

TEAM MEMBERS (1) :
Design Director :CHIUNG-HO, SU

IMAGE CREDITS:
Figure x Lee Kuo - Min Studio 2016


Visit the following page to learn more: http://www.had-id.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
HAD INTERIOR DESIGN

PROFILE:
HAD INTERIOR DESIGN CO., LTD stresses the conveyance of a concept that is based on people. The company restores spatial art to the primitive needs of humanity and meticulous careful movement planning, function analysis, color selection, and soft decoration collaboration to tailor exclusive home style through the understanding of client’s preference, taste and habits. We believe that the relation between space and people is a sense of belonging for the soul and company. The naming of our company also initially expresses the fusion and integration of the two, producing environment from the mind and observing the mind from the environment. We hope to provide good space for people to reflect their look with safety and honesty, and we even hope such design concept to attract more care from people towards the environment and personal living space. After all, the foundation of true meaning of living art is still constructed under the conformance with personal lifestyle and needs. Under the circumstance, the integration with professional quality from designers can truly improve personal life and tastes in home.

NOMINATION DETAILS

Primitive Residence by Chiung-ho, Su is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by CHIUNG-HO, SU when results are announced.
AWARD DETAILS

Primitive Residence by Chiung-ho, Su is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.

· Read the interview with designer CHIUNG-HO, SU for design Primitive here.

· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with CHIUNG-HO, SU.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by CHIUNG-HO, SU.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |