Close Landscape Residential House by Ding-Rui Tai

Home > Winners > #44717


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Close Landscape

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
In this case, there is a 270 degrees window view. The lighting of the large scope increases the sense of penetration. The design focuses on the retention of the natural beauty without being hidden from the view and we apply to the concrete stone material to give a stable central point to the space to avoid the emptiness with the expectation that life also has stability.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This is an ingenious residence with great views of mountain and ocean. The location features a naturally perfect DNA of geography. I believe that the best design in such beautiful environment of natural criteria is to reduce interference to the nature. Introducing the mountain view, ocean and lighting into the house, where the blue sky on offers the spacious room with relaxation, and enjoying the music alone.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In the square space, we make use of the gallery route in the middle to divide the space into two separate but also connecting areas for the public space to have stable stone wall, view and lighting of large scope for the physical and psychological comfort and for the personal space to have certain privacy.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in December 2014 in Tamsui Taiwan, and finished in June 2015.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Wood, Marble, Iron, Stone, Glass, Plating titanium, Stainless steel, Paint

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Total area:252 sqm

TAGS:
DINGRUI, Interior, Taiwan, Close Landscape, Residential House

RESEARCH ABSTRACT:
Firstly to understand the need of the client, then to know his/ her behavior and specific ideas about the space through the communication, contact and interaction and to integrate all for an unexpected beautiful effect in the predetermined area.

CHALLENGE:
How to make this space not empty due to the lighting of the large scope and have certain sense of space is a challenge for us, for which we need to think and calculate thoroughly on the base of the esthetic concept to create the expected effect and sense for this living space with the tremendous good natural environment.

ADDED DATE:
2016-02-01 08:57:20

TEAM MEMBERS (1) :
Ding-Rui Tai

IMAGE CREDITS:
Figure x Lee Kuo-Min Studio

Visit the following page to learn more: http://www.ding-rui.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
DINGRUI Design Studio

PROFILE:
DINGRUI Design Studio In 1997, C.F.Tai Design Studio was founded. In 2008, it was renamed as DINGRUI Design Studio. Compose life experiences of every dawn, twilight, gathering, joy, anger, sadness, and happiness with a simple, natural, peaceful, and carefree mind. Hope to express the true, pure, clean, and calm side of the original design intention in each commissioned case. Leave smell, human touch, life, and traces of life in the perceptual space, becoming invaluable memories.

NOMINATION DETAILS

Close Landscape Residential House by Ding-Rui Tai is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Ding-Rui Tai is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Close Landscape Residential House by Ding-Rui Tai is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Ding-Rui Tai .

· Click here to view the profile and other works by Ding-Rui Tai .
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |