Rustoholic Cinema Cinema by OFT Interiors Ltd.

Home > Winners > #43194


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Rustoholic Cinema

PRIMARY FUNCTION:
Cinema

INSPIRATION:
The industrial style design is extensively used for interior and stage design in the post-war era, which is totally different from the pursuit of new classical style during the early 20th century. The roughness of industrial style has been designated as the personality of the Palace cinema at Chengdu, which is first found in the design of its ticketing lobby. Every element in the lobby is being merged together by bronze and concrete, which are materials with industrial cue.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
From the elevators to the ticket box and the theatres, the place is ornamented by various silver and bronze coloured corrugate metal wall finishes, going through this space to the ticket box that is combined with concrete columns, walls and counter, factory atmosphere is being presented here; along with the gold coloured corrugated sheet feature wall that is glamorous yet fitted into the industrial theme, the charm of industrial style has spread from here to the ceiling atop of it.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The rawness of industrial style in the lobby has been extended to the corridors on the outside of theatres, which also encourages the fermentation of emotion before enjoying the movies. And hence with the precise arrangement, the same materials and finishing can also perform different atmosphere within the same theme. The white ceramic tiles flooring from lobby to corridor is arranged in complicated order, which seems like in a mess, yet actually it interacts with all other design features in surrounding systematically. Dissimilar from the floor finish, the ceiling is methodically decorated by series of white metal bars finish, then LED lightings are applied here in order to lighten up the corridor with dark and grey tone, as well as forming a fascinating association with the random-looking tile floor. Bronze coloured corrugated metal sheets are closely jointed between two rows of bronze coloured I-channels, the wall feature instantly transformed into series of containers that are being delivered, moving along the bitumen road that is represented by the grey cement wall along them.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in November 2013 in Chengdu and finished in July 2015, and was opened in August 2015.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
-

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
3,500 sqm

TAGS:
cinema, interiors design, entertainment space,

RESEARCH ABSTRACT:
The industrial style design is extensively used for interior and stage design in the post-war era, which is totally different from the pursuit of new classical style during the early 20th century. The roughness of industrial style has been designated as the personality of the Palace Galerie cinema at Chengdu, which is first found in the design of its ticketing lobby. Every elements in the lobby is being merged together by bronze and concrete, which are materials with industrial cue. The ceiling is broadly decorated by bronze coloured corrugated metal sheets and bronze metal I-channel, which allow the ceiling to take the role as a guide to lead people into this exhibition space with story. From the elevators to the ticket box and the theatres, the place is ornamented by various silver and bronze coloured corrugate metal wall finishes, going through this space to the ticket box that is combined with concrete columns, walls and counter, factory atmosphere is being presented here; along with the gold coloured corrugated sheet feature wall that is glamorous yet fitted into the industrial theme, the charm of industrial style has spread from here to the ceiling atop of it. With the addition of the bronze metal logo, a drop of elegance has been added into the repetitive characteristic of industrial style. In the point of view of industry, resource and space should be fully applied during production, this notion has been proved at the corridor from ticket box to theatres.

CHALLENGE:
To present with the rustic theme by concerning the maintenance and durability of the material, as well as the feasibility with the construction cost.

ADDED DATE:
2015-09-30 04:09:45

TEAM MEMBERS (2) :
CM JAO and KEN CHEUNG

IMAGE CREDITS:
Hu Wenkit / Oft Interiors Ltd.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Oft Interiors Ltd., 2016.

Visit the following page to learn more: https://www.facebook.com/oft.interiors
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Broadway Circuit

PROFILE:
Broadway Cinema was first established in 1950s and was rebuilt in the existing location, Sai Yeung Choi Street, Mongkok, in 1987. Thereafter, Broadway Circuit has gradually developed to nowadays the largest cinema circuit in Hong Kong. Being operated by Edko Films Ltd, the circuit comprises two brands, including the stylish quality “Broadway” and premium elegance design “PALACE”, covering all the major locations in Hong Kong Island, Kowloon and the New Territories. Since 2006 Edko Films Ltd has appointed by AMC Cinemas to manage the AMC cinema in Hong Kong. Hence, Broadway, PALACE and AMC altogether have a presence of 11 cinemas across the territory, providing 55 screens and over 8700 comfortable seating. As quality is a way of life, our state-of-the-art cinemas touch you with its charm and uniqueness. Each cinema come with a different design feature, and is equipped with advanced digital cinema equipments, offering audiences almost the perfect visual and audio enjoyment.

NOMINATION DETAILS

Rustoholic Cinema Cinema by Oft Interiors Ltd is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by OFT Interiors Ltd. when results are announced.
AWARD DETAILS

Rustoholic Cinema Cinema by Oft Interiors Ltd is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with OFT Interiors Ltd. .

· Click here to register inorder to view the profile and other works by OFT Interiors Ltd. .
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |