Bello Restaurant View Restaurant by CHIN-HSU HUANG

Home > Winners > #42261


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Bello Restaurant

PRIMARY FUNCTION:
View Restaurant

INSPIRATION:
The spatial design assimilates the local landscape of New York, adopting the city as a construction blueprint and reflecting the historical context of the "Big Apple" in the 1960s. The idea of a city block was adopted as a seminal design concept to create the overall dining environment. A city block is the epitome of an entire city, reflecting the conflicting yet reverberating cultures from the past to the present. Contemporary elements were added to the design to complete the image of a miniature city.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The partition pattern integrates the gauze and glass textures to symbolize natural mountain scenery and high-rise buildings, adding chemistry to the relaxing atmosphere of the space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Modeled on a New York streetscape in the 1960s, the overall dining environment is contrasted with high-rise building backgrounds, revealing an overview of a city; it is created by overlapping scenes that contrast and echo a nostalgic setting.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in January 2015 and finished in April 2015 in Taichung City, Taiwan (R.O.C.)

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
1.The partition pattern integrates the gauze and glass textures to symbolize natural mountain scenery and high-rise buildings, adding chemistry to the relaxing atmosphere of the space. 2.The camel-leather sofa, mottled antique tiles, and subtle lighting from pendant lamps reconstruct an atmosphere of New York in the 1960s, rendering a space where customers can enjoy gastronomic delicacies and an exquisite view.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Total area of this case is 250 square meters.

TAGS:
Miniature City, New York streetscape, Antique Tiles, Nostalgic, City Block,

RESEARCH ABSTRACT:
1.Modeled on a New York streetscape in the 1960s, the overall dining environment is contrasted with high-rise building backgrounds, revealing an overview of a city; it is created by overlapping scenes that contrast and echo a nostalgic setting. 2.The ceiling design in the dining area alternately applies ground materials, reinterpreting the cultural features of a city block.

CHALLENGE:
With a dining area displaying scenes of multiple terrains and cityscapes and a transitioning partition mass design, the space takes on streetscape characters that embody the epitome of a city.

ADDED DATE:
2015-07-30 09:19:03

TEAM MEMBERS (3) :
Liao Yi-Jing, Chan Chun-Chieh and

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Chun-Chieh Liu, Dining Room, 2015.
Image #2: Photographer Chun-Chieh Liu, Counter, 2015.
Image #3: Photographer Chun-Chieh Liu, Dining Room, 2015.
Image #4: Photographer Chun-Chieh Liu, Dining Room, 2015.
Image #5: Photographer Chun-Chieh Liu, Dining Room, 2015.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Great Word Interior Decoration co.,Ltd,2015

Visit the following page to learn more: http://www.greatword.com.tw/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Great Word Interior Decoration co.,Ltd.

PROFILE:
It offers interior designing and programming of villas, houses, offices, business space, entrance halls and communal facilities. Sincerity, Elaboration and Open Up are our philosophy of design. They make the best efforts to perfection space for every owner. For different demands of proprietors, they think about the best route, consider the functions, materials, streams of light, use different kinds of materials for matching, and even the selection of furniture and decorations. All these delicate arrangements will create perfect ratio in every space. They devotion to each design project gives it life value and makes the entire space magically spiritual and amazing.

NOMINATION DETAILS

Bello Restaurant View Restaurant by Chin-Hsu Huang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by CHIN-HSU HUANG is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Bello Restaurant View Restaurant by Chin-Hsu Huang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with CHIN-HSU HUANG.

· Click here to view the profile and other works by CHIN-HSU HUANG.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |