kOKO Commercial Space,BANK by CHENG-CHEN,CHEN

Home > Winners > #42039


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
kOKO

PRIMARY FUNCTION:
Commercial Space,BANK

INSPIRATION:
We use a lot of wood factor in this design, the atmosphere of Taiwan's banks in the past is always passive for customers, but KOKO digit bank use the devices which are easier to use for customers. And we replace traditional marble countertops to wood counter, the lower counter for eliminating the distance. Open waiting area with comfortable sofas, customers could experience a very comfortable banking centers, in addition, the projection technology allow the bank's information to run 24 hours .

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
We are trying to break the existing impression of bank, extending he levels of the space and the elimination of cold color which relates to the atmosphere in a hospital waiting room. We build up an open space to divide each function. Moreover, the magnetic loft style blackboard design added the witty feeling to this calm tone space. The point of this design is making people to feel at home. There are no complex decorations but trying to return to the most comfortable space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
1. Lower the countertop to increase visual penetration 2. Grilled ceiling to widen the vertical height. 3. Black/white wall replaces LED Advertisement Lamp, adding extra lively atmosphere. 4. By outdoor project information on glasses ,people could get information 24/7.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
2015,in Taiwan

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Each commercial space has its own highlight .This project we place emphasis on arc streamline counter instead of traditional stiffly form .Shaped by purely handmade wooded structure ,time-consuming work

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
95.5 Square meters

TAGS:
KOKO STORE, BANK, digital materialized concept

RESEARCH ABSTRACT:
Full text selection of the most natural temperature stable plastic material camp, with special emphasis emotional link objects and daily life. Space, use a lot of wood, proper arrangements in space. Mainly in warm colors, each space presents Japanese style casual style, to convey both close and warm small family feel, the main facility in the living room to follow the rectangular space planning prevail, so that the small floor space showing a very large number, neat and clean, open feel. A combination of simple, pure timber, use of natural light changes the sense of embellishment space, in a large number of blank background,, so that residents in urban life can be disseminated to the holiday relaxing atmosphere, telling the occupants of the bustling city Language , the heart is immersed swim in calm Hermit slow living.

CHALLENGE:
Think outside of box .KOKO bank ,the first digital materialized concept bank .The goal of KOKO is to satisfy guest and the young generation. People could enjoy and relax as in a hotel lobby.

ADDED DATE:
2015-07-02 06:45:59

TEAM MEMBERS (1) :
CHENG-CHEN CHEN

IMAGE CREDITS:
Photographer LIN FU MING

PATENTS/COPYRIGHTS:
Chen interior design

Visit the following page to learn more: http://www.chen-interior.com/commercial.html
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Chen Interior Design

PROFILE:
Brand concept derived from the design theme, manufacturing unique personality exclusive space! Emphasizes shaped random energy, building structure and environment series context attributes, For space's unique preferences and habits, Through mediums characteristics, Subversion of standard pattern of thinking, interpersonal interaction between the construction of the most suitable and comfortable space, Then the most appropriate part, integrate the blueprint in their hearts, So that the final implementation presented living space as reflected in its people.

NOMINATION DETAILS

Koko Commercial Space, Bank by Cheng-chen, Chen is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by CHENG-CHEN,CHEN when results are announced.
AWARD DETAILS

Koko Commercial Space, Bank by Cheng-chen, Chen is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with CHENG-CHEN,CHEN.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by CHENG-CHEN,CHEN.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |