Funny Games Office by Kaixin Lin

Home > Winners > #41681


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Funny Games

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
In order to create a clean, concise space with affinity, the designer applies traditional white wall and grey tile tone into the space, and matches with the warm wood color. In structure, the blurred division of funny combinations and traditional architecture scale is used, allowing viewers to experience the fun of space game.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
There are two white walls in the central foyer and a narrow staircase without handrail is in the middle, which solved the obstruction hindering the movement of people to the attic caused by the roof beams. The staircase separates in the middle to both sides. In the middle of the tall white walls, it is like a gateway leading to elsewhere to attract the visitor of viewers. Through the dim light between the white walls and ceilings, we can see the walls do not really connect with the walls.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
It makes visitors recall the familiar old times: it is like the "thin strip of sky" in odd stones or the slanting sunlight shadow in ancient alleys, how time flies! This kind of isolated while linked space shows a solemn sense of field to a certain extent, while providing more experience scale to visitors.This kind of vague division is a false impression intentionally made by the designer. However, there is always light at the end of the tunnel, even the unconventional imagination, but life itself should always have surprises, why not?

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in October 2014 and finished in June 2015, and was located in Fuzhou, China.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
In the ceilinged entrance hall, grey antique bricks are used for the ground, the original white ceiling was shoveled away, exposing the original concrete. The way of sanding made the ceiling achieve the dustproof effect while has special and delicate texture. The customized tea table feet are made of the blocks of find steel, light and modern, creating an illusion of suspension. the office of general manager, because of the small width, the designer used the way of body block cutting. The wood in the left is cut and moved out like a whole piece of wood. Visitors can reach the attic seating area via the start.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
To ensure safety, the lattice grating has enough thickness. When the attic light is on, the light will be mapped on the walls through the thick grid, revealing modern and warm space temperament.In order to ensure unobstructed landscape view, the attic area of tea house does not extend to the junction with the glass, but has a reasonable distance with the glass. Look from the window, you can find another scene in this casual corner. By the wood lattice, you can vaguely see the conference room in the second floor. This kind of vague division is a false impression intentionally made by the designer.

TAGS:
Office,funny,combination,clean,warm

RESEARCH ABSTRACT:
The fabric and color relations of traditional architecture.

CHALLENGE:
To create clean and simple appearance and keep continuity of the space, the staircase in the entrance hall is set without handrail.

ADDED DATE:
2015-06-24 02:04:37

TEAM MEMBERS (2) :
Design Director:Lin Kaixin and Assistant Designer: Hu Chenyuan

IMAGE CREDITS:
Image#1—5:Photographer Liu Tengfei

Visit the following page to learn more: http://www.dcd-hk.com/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Lin Kaixin Design Co., Ltd.

PROFILE:
Rejecting the impetuous formalism, Lin Kaixin Design vividly applies the harmonious living aesthetics of "based on humanities and integrate into nature" in the project practice to make the space return to nature. At the same time, he also grants the space with distinct characteristics as well as natural and cultural art scent by combining with new materials and new technology.

NOMINATION DETAILS

Funny Games Office by Kaixin Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Kaixin Lin is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Funny Games Office by Kaixin Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Kaixin Lin.

· Click here to view the profile and other works by Kaixin Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |