Revitalized Past Residential House by Ta-Wei Yu

Home > Winners > #41650


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Revitalized Past

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
With “subtraction”, the transformation of rusty rooftop became maisonette . By minimizing to the essentials, the house corners that are deluged with scenic views and natural lights in the living hearth yield to the augmented balcony and terrace for embracing the green horizons atop the park. Exploited with the industrial production of bricks, concrete and steels, the original walls and trusses are retained to structure the functionality of interior layout in elaborate textures.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The maisonette has an old rooftop addition. It is very common for the Taipei walkups, portraying the disorder and autonomy of living conditions. The design wants to preserve this past. Not only the original truss and decking of the rooftop addition are preserved, but also the traces of deteriorated walls are saved with clear coating. To warm up the industrial vibe, planks of pallets are reused throughout the penthouse, forming the furniture collection and the backdrop wall with color stripes. While the brick and fair-faced concrete walls help anchoring the new and old elements, balconies and roof deck bring in views of the city and nature.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
This is an old maisonette on the top floor of the apartment, as long is covered, so that it has the landscape can not show up. By the subtraction of design, the house opened the windows to allow sunlight and air to enter the room, yield to the augmented balcony and terrace for embracing the green horizons atop the park, and even the Taipei 101 Building. And 'Green Living’ permeates into the design details in terms of ‘recycling’, including bedroom and furniture in the interior settings.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Project Location :Taipei, R.O.C. Start And Completion Dates:08/2014-02/2015

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
pallets (recycled), Taiwan cypress (reclaimed), hardwood, glasses, fair-faced concrete, steels and bricks

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The total area of the property is 172 square metres.

TAGS:
Interior, Taipei, Woods, Vintage, Old house, Warm

RESEARCH ABSTRACT:
1.Using the recycled flakes of Taiwan cypress in the wall of the bedroom. 2.the grilles in a variety of dimensions flank the corridor for a fresh interpretation of the contemporary sliding door. 3.the rooftop space is triangularly shaped by recycled metal sheets. 4. Using the recycled pallet modules in the making of furniture such as chair, stool, coffee table, bed stand and bed frame.

CHALLENGE:
Unlike the reception role of parlour designated in the conventional designs, the kitchen/dining area becomes the portal junction for either channeling to private spaces and scenic corners or being the resting kiosk to promote host-guest gathering and mingling. In particular, the dining area embraced by the stylish cellar and the L-shaped kitchen can inspire the most pleasant aroma to enjoy free chatting and premium meals.

ADDED DATE:
2015-06-23 06:41:42

TEAM MEMBERS (1) :
Designers:Ta-Wei Yu

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Benjamin Tsou, The Maisonette-Aged but Tepid, 2015.
Image #2:Photographer Benjamin Tsou, The Maisonette-Aged but Tepid, 2015.
Image #3:Photographer Benjamin Tsou,The Maisonette-Aged but Tepid, 2015.
Image #4:Photographer Benjamin Tsou,The Maisonette-Aged but Tepid, 2015.
Image #5:Photographer Benjamin Tsou, The Maisonette-Aged but Tepid, 2015.


Visit the following page to learn more: http://sharho.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
sharho.com

PROFILE:
Sharho.com(Taipei) was founded by Mr Ta-Wei Yu in 2004. Mr Yu is a distinguished and famous designer who is passionate in projecting excellent architecture & interior programs.”Do appropriate design measurably for every customer/guest enthusiastic in the same idea and persuasion. ”, which accurately and precisely explains sharho.com constant chase in the career of design and promise to be responsible for each client. His works got recognition for every client, Chinese Society Of Interior and Asia Pacitic Federation of Architects/Interior Designers.

NOMINATION DETAILS

Revitalized Past Residential House by Ta-Wei Yu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Ta-Wei Yu when results are announced.
AWARD DETAILS

Revitalized Past Residential House by Ta-Wei Yu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Ta-Wei Yu .

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Ta-Wei Yu .
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |