A Table Residential House by Ta-Wei Yu

Home > Winners > #41531


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
A Table

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
A dwelling place becomes a home for creation of versatile functionalities based on living elements. Could one imagine that? Setting out a table in a space turns out to be a delightful solution to realize flexible partitions, streamlined spaces, and functional compliance in a living hearth. By designing "a table”, a home is simply accomplished.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
With all prior compartments knocked down, a long table horizontally derived from the central pillar is parallel rested under one of the axes along the cross-beam and protrudes bilaterally to define functional spaces. A table could be a partition, a banquet table, a reading desk, a vanity table etc. The separatrix between public and private domains is thereby enabled; while the projection of waving scroll in vision is spatially unfolded.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
A table is a partitioning framework which create multifunction and focus view at home. So a table–could be a partition to set kitchen apart from sitting quarter. A table–could be a backrest of lounging sofa in a salon. A table – could be a banquet table in a dining area. A table – could be a reading desk in a study room.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Location:Keelung City, the north of Taiwan. The beginning was 2014/02 and end was 2014/06

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
plywood, amalgamated wood-pieces, fair-faced concrete, glasses, steel and laminate flooring

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The total area of the property is 56.2 square metres.

TAGS:
Interior, Keelung City, Woods, Vintage, Old house, Warm, Table

RESEARCH ABSTRACT:
By virtue of materials, like sliding doors and entrance screen amalgamated from wood-pieces, pillar and walls paved by fair-faced concrete, crystal-clear partitions made of glasses, front gate casted by rusty steel and a table assembled by plywood. Such simple and humble uses of material are employed in constructions, and hence reveal the authentic role of “A Table” in daily lives, presenting the very natural and primitive essence in the design.

CHALLENGE:
The application of glass partitions and sliding doors facilitates flexible conversions from characteristic quadrants into functional extensions. For instance, the study room shapes the visual projection from the living salon via transparent glasses and elevated deck floor; and in alternative layout. And a guest room is well transformed from the study room by swiveling the sliding doors to halo the ambience of a secluded spot.

ADDED DATE:
2015-06-18 08:26:26

TEAM MEMBERS (1) :
Designers: Ta-Wei Yu

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Benjamin Tsou, A Table, 2014.
Image #2:Photographer Benjamin Tsou, A Table, 2014.
Image #3:Photographer Benjamin Tsou, A Table, 2014.
Image #4:Photographer Benjamin Tsou, A Table, 2014.
Image #5:Photographer Benjamin Tsou, A Table, 2014.

Visit the following page to learn more: http://sharho.com
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
sharho.com

PROFILE:
sharho.com(Taipei) was founded by Mr Ta-Wei Yu in 2004. Mr Yu is a distinguished and famous designer who is passionate in projecting excellent architecture & interior programs.”Do appropriate design measurably for every customer/guest enthusiastic in the same idea and persuasion. ”, which accurately and precisely explains sharho.com constant chase in the career of design and promise to be responsible for each client. His works got recognition for every client, Chinese Society Of Interior and Asia Pacitic Federation of Architects/Interior Designers.

NOMINATION DETAILS

A Table Residential House by Ta-Wei Yu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Ta-Wei Yu when results are announced.
AWARD DETAILS

A Table Residential House by Ta-Wei Yu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Ta-Wei Yu .

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Ta-Wei Yu .
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |