Family Lounge House Residential House by Shin-Yi Lin

Home > Winners > #41301


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Family Lounge House

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
The mountain so close yet so unreachable; so calm yet so green and alive, that it naturally composes a stress-less painting to the house. By looking at the picture of this natural scene, it would be a waste not to make the most use of it with the families. Everyone should enjoy the sunlight and breathe the air everywhere in this space and exchange the experiences they learned in the house and create more functions and fun while living in it.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
A 5 stories house located in Hsinchu, Taiwan. With a big back yard and breeze from the near mountain, nature flows in smoothly and agglomerate the families effortlessly. To invite more nature to the interior spaces, light oak furniture runs through the spaces to increase photosynthesis inside. The furniture are being stretched to create smooth patterns that extend the sight as if a deep breath is taken and released into a meadow bathed in sunshine.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
-

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in February 2013 in Hsinchu and finished in March 2014.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
It is a sharing lounge that provides individual functions in specific corners while conversations between the families are easily made. Breaking the boundaries and linking the family life together after work and school. Connections between interior and exterior by the touch of wood extensions.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
It is a five stories house with 100 square meter for each floor. Layout for the house is relatively rectangular.

TAGS:
nature, yard, sunshine, light, extension wood, relax dining, lounge

RESEARCH ABSTRACT:
-

CHALLENGE:
It was a solid wall between the interior space and the back yard. But every time the door is opened, a worm breeze would come to say hello. It is the moment we decided to break through the wall and embrace the natural light and green meadow. A architectural base is being inserted to the ground as well as a new draining system is being rearranged. It is not just a tearing a piece skin off the building but a renewal heart surgery that delivers a totally different life to this house.

ADDED DATE:
2015-05-27 03:00:59

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
All image: Photographer Black Wang, Xiang Studio, 2014.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Shin-Yi Lin / Fullhouse ID LTD., 2014.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
SHIN-YI LIN / FULLHOUSE INTERIOR DESIGN LTD.

PROFILE:
Light and flow are the most important thing to consider when it comes to designing a space for designer SHIN-YI LIN. The harmony of a space is created when the air move smoothly and sun shines on everyone's face. Learn about the inner needs by through observations and creating a wonderland for the clients. It is a mutual joyness for each and every case for designer SHIN-YI LIN and her clients.

NOMINATION DETAILS

Family Lounge House Residential House by Shin-Yi Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Shin-Yi Lin when results are announced.
AWARD DETAILS

Family Lounge House Residential House by Shin-Yi Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Shin-Yi Lin.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Shin-Yi Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |