Urban Nature Mansion Residential House by Shin-Yi Lin

Home > Winners > #41213


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Urban Nature Mansion

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
With only 2 people living in this spacious house, providing different usage of each and every corner is the first thought, and creating a stress-releasing home is the primary goal. Introducing the smell of woods and greens into the interior space, slowing down the pace and merge into the air of relax. With a smooth and lazy tune, it is a relaxing scene of dancing through the leaf carpets bathing in a sunshine covered field.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
It is a 300 square meter mansion located in central Taipei. Urban nature is the main design concept. The house is half-opened to nourish the space with maximum of sunshine while privacy still preserved. Creating a partly hidden and partly visible view in every space. Leading the residents to see their home in many different perspectives and provides little surprises and joy in every corner. Delivering a new concept of living by altering the passage through the house, and make the users discover new angles of their home every day.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
-

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in November 2012 and finished in March 2013 in Taipei, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Main materials used in the project are teak, walnut, black iron, stoving varnishing, quartz tiles.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
single floor mansion in a liver size of around 300 square meters

TAGS:
urban nature, relax, tranquil, wood, green, smooth flow.

RESEARCH ABSTRACT:
The layout is more like an liver shaped size than an upright square or rectangle shape. Which makes the floor plan more challenging but also more interesting than a regular one. In order to obtain all the private functions for the clients, 3 main domain is being divided. After the dissecting creates the rhythm in every region that can make automatically give a relax feeling while the interior routes connects each other wherever they go.

CHALLENGE:
The movements in the house are like dancing curves, neglecting the memorized routes, the designer leads the clients to see their home in many different perspectives and provides little surprises and joy in every corner. Delivering a new concept of living by altering the passage through the house, and make the clients discover new angles of their home every day.

ADDED DATE:
2015-05-19 12:13:43

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
All images: Photographer Black Wang, Xiang, 2013.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights belong to Shin-Yi Lin / Fullhouse ID LTD., 2013.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
SHIN-YI LIN / FULLHOUSE INTERIOR DESIGN LTD.

PROFILE:
Light and flow are the most important thing to consider when it comes to designing a space for designer SHIN-YI LIN. The harmony of a space is created when the air move smoothly and sun shines on everyone's face. Learn about the inner needs by through observations and creating a wonderland for the clients. It is a mutual joyness for each and every case for designer SHIN-YI LIN and her clients.

NOMINATION DETAILS

Urban Nature Mansion Residential House by Shin-Yi Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Shin-Yi Lin when results are announced.
AWARD DETAILS

Urban Nature Mansion Residential House by Shin-Yi Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2015 - 2016.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Shin-Yi Lin.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Shin-Yi Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |