P+ONE Exhibition Hall Exhibition Space by P+ONE DESIGN CENTER

Home > Winners > #34840


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
P+ONE Exhibition Hall

PRIMARY FUNCTION:
Exhibition Space

INSPIRATION:
The motives of design are creation desire of their team and they hope the exhibition hall that can embody their inspiration. So they chose an unconventional material and architecture craft technique, a new design language, to create an ingenious space. The inspiration of the design originates from a moment of blossom. That means that their team is vibrant and creative team.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The Exhibition Hall takes inspiration from a moment of blossom and the 5.5 meters high facade of this space likes a flower. The wall of space is made of 2000 reclaimed wood hollow rectangle boxes combining traditional architecture craft techniques and parameterization variation calculations. The design strictly observes mechanics and ensures all pivots can fix walls then gain access to the dynamic trajectory. The new arc wall breaks down traditional wall structure.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
There is a big circular screen is suspended in above the middle of space and play video and music in a continuous loop. Outside visitors can see change from facade when they move. Inside visitors can look up on central region and experience powerful.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in October 2013 in Guangzhou and finished in December 2013

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
reclaimed wood, spray lacquer, carpet, video, music

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
91 square meters, 5.5 meters height

TAGS:
exhibition hall, nature, creative, reclaimed wood, spray lacquer, carpet, video, music

RESEARCH ABSTRACT:
The major research of their design is variation and equilibrium of wall. Firstly, they make a model then find suitable material. Cardboard is too soft so they use reclaimed wood. Thirdly, they calculated data such as size and quantity of box, distance of pivot, radian and height of wall, etc. Finally, they built the exhibition hall. Designers assume that space is a community and one box is a household.

CHALLENGE:
An good space is not only shows itself, but also shoulders a responsibility to interact with visitors. How to break down traditional and creates a future building model.

ADDED DATE:
2014-04-24 19:24:14

TEAM MEMBERS (4) :
Golden Ho, Ming Lueng, and

IMAGE CREDITS:
P+ONE DESIGN CENTER 2013

Visit the following page to learn more: http://www.plz.hk/
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
P+ONE Design Center

PROFILE:
P+ONE Design Center is a plurality of inspiration combined platform ,which covers planning、designing fabrication and implementation. There will be emerge everfount creations here in our company. P+ONE Design Center taking carefully control in every aspect. It’s of strict with implementation of persistent throughout witness, extremely the process of implementation. P+ONE Design Center trying hard to explore the potential core values, to provide a scientific strict perfect solution. They are looking forward to the excellent projects and enjoy facing challenges. The designers and customers are fully respected and communication deeply to create a common bright future. So, they exist in a stronghold way. They are an eternal progress, keep on cohere the creation desire talent, to make our creativity never ended.

NOMINATION DETAILS

P+one Exhibition Hall Exhibition Space by P+one Design Center is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by P+ONE DESIGN CENTER when results are announced.
AWARD DETAILS

P+one Exhibition Hall Exhibition Space by P+one Design Center is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2014 - 2015.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with P+ONE DESIGN CENTER.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by P+ONE DESIGN CENTER.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |