Landridge House Residential House by Renaissance Planners & Designers

Home > Winners > #34016


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Landridge House

PRIMARY FUNCTION:
Residential House

INSPIRATION:
We studied the main requirements from the owners, to have more showcases, and entertains guest regularly. we brainstorm the two main issues and brunch out the possibilities to have more showcases but at the same time making the interior look spacios. the television area is isolated to the family room and made into a mini theatre. the powder room is added for the guests. More storages are made, the headboard in the master bedroom, the base of the bed mattress are also made as storages with drawers.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The use of unique materials such black stainless steel, beige tinted mirror and natural wood veneers. Moving away from using normal clear mirror, beige tinted mirror adds the warmth to the interior. it also give out the same theoretical effect of making the interior space big. Even the glass railing are tinted beige, finishing it of with solid walnut handrails. The owner of the house collects lots of souveniors and artifacts from around the world, thus providing showcases for them to show off the items to their guest are crucial, at the same time having said that the space are tight, we need to intergrate the showcases into the architectural elements like walls, and doors. the showcases also acts as a sliding door with tinted glass making the spaces semi private. One of the existing bathrooms is split so as to provide an additional powder room for guests to use, so as not to interfere with the users privacy. The master bedroom headboard is also made into storage compartments to provide more storage.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
-

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in January 2013 in Singapore and finished in August 2013 in singapore.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The dining area drop ceiling is made from black stainless steel not only to highlight the element, but also gives the focal to the chandelier and also the whole dining area. The black stainless steel also reflects light and is reflective so it does not make the element look big and bulky.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
-

TAGS:
-

RESEARCH ABSTRACT:
-

CHALLENGE:
To create additional storage spaces and showcases but at the same time making the interior spacious.

ADDED DATE:
2014-03-17 20:13:52

TEAM MEMBERS (2) :
Kelvin Bing and Hannan Khair

IMAGE CREDITS:
Renaissance Planners & Designers, 2013.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Renaissance Planners & Designers

PROFILE:
Renaissance's strategy is to study various requirements of the client. Through negotiating the conflicting requirements of site, climate, technologies and various consultants, a "concept" is produced that incoporates all these requirements. These concepts are then used to develop the design at all levels and scales, creating a design language unique for the project. We do not propose a particular style as they limit options available, and stiffle exploration. Renaissance believes good design is produced from careful study and research, combined with technical knowledge and artistic judgement. Attention to detail, proportions and scale, together with common sense ensures the finished project fully develops within the concept. Today, modern Asian houses have evolved as a response to the increasingly tight suburban lots and the need to use the fronts, rear and side setback as "viewing courts". The courts allow a dialogue between the interior & the exterior spaces.

NOMINATION DETAILS

Landridge House Residential House by Renaissance Planners & Designers is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Renaissance Planners & Designers when results are announced.
AWARD DETAILS

Landridge House Residential House by Renaissance Planners & Designers is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2013 - 2014.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Renaissance Planners & Designers.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Renaissance Planners & Designers.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |