Pinkeye Studio Office by Pinkeye

Home > Winners > #28351


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Pinkeye Studio

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
The interior is a mixture of design and no-nonsense. The pinewood struts that support the wall are intentionally left raw and the four perfectly curved openings in the tall wall are placed symmetrically, which gives the entire space a funny 'sacred' feel. It is a childhood filled with building treehouses that lies at the root of the design.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Pinkeye is a multidisciplinary design studio, with various in-house specialisms, so our way of working is very dynamic and our output is highly diverse. Working in a crossover way demands a studio that allows you to do that. This calls for a communal area that facilitates interaction to a certain extent, with smaller workstations to group together and brainstorm about a certain project. The central element in the design of the 600-square-metre space is a dividing wall that runs the length of the work space. Clad in diagonally framed wooden beams, the wall's interplay of lines creates structures and atmosphere, providing a framework that accommodates several more intimate spaces. Half moon shaped cut outs make for windows that reveal more intimate rooms, an intervention to create quiet, private work spaces in the overall open office.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Pinkeye works in a crossover way, meaning that we strongly belief in the a cross-inspirational work flow. Around each project we create a project group with experts on the specific matter, so we need many spaces for brainstorming and brain picking. We felt it was important that the entire space felt inviting, professional but casual in the same way.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The design of the project started in January 2012 and finished in April 2012. The construction started in May 2012 and ended in November 2012.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Materials used: - floor: original warehouse tiles, painted white - walls: diagonally framed pinewood cladding - ceiling: original warehouse concrete, painted white - lighting: Dark, Prolicht - furniture: Vitra, ICF, vintage pieces

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
620 sq metres

TAGS:
Studio, Interior, Wood, Design, Office

RESEARCH ABSTRACT:
-

CHALLENGE:
The most difficult part and real challenge in this design was to create more intimate spaces around the communal working area that were engaging enough to draw people away from their work station into these spaces in order to brainstorm and exchange ideas with each other.

ADDED DATE:
2013-02-27 02:35:57

TEAM MEMBERS (1) :
Pinkeye

IMAGE CREDITS:
Pinkeye, 2012.

Visit the following page to learn more: http://www.pinkeye.be
VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Pinkeye

PROFILE:
Pinkeye is a crossover design studio that does things a little differently: we are a multidisciplinary band of unique and highly talented individuals that love to come up with ultracreative ideas for our clients. Our architects, graphic designers, 3D artists, creative and art directors make up a hybrid dream team in true crossover nature. That’s how we make the magic happen, turning brand values into custom made innovative concepts, whether we’re doing interior design, graphics, packaging or product design. Quite a mouthful, but to put it simply: we design brands.

NOMINATION DETAILS

Pinkeye Studio Office by Pinkeye is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Pinkeye when results are announced.
AWARD DETAILS

Pinkeye Studio Office by Pinkeye is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2012 - 2013.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Pinkeye.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Pinkeye.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
HOMEPAGE | SITEMAP | JURY | VOTING SYSTEM | EVALUATION CRITERIA | METHODOLOGY | BENEFITS FOR WINNERS | BENEFITS FOR SPONSORS | PRESS-KITS | NEWSLETTER | RESOURCES | DOWNLOADS | DATES | FEES | PAYMENT | WINNERS SERVICES | TRENDS | RANKINGS | DESIGNER PROFILES | SUPPORT | PRIVACY POLICY | PAYMENT METHODS | THE AWARD | JURY | CATEGORIES | REGISTRATION | PRESS | WINNERS | PUBLICATIONS | ENTRY INSTRUCTIONS | DATES & FEES | ELIGIBILITY | DESIGN REPORTS | MUSEUM OF DESIGN | GROUPS | INSTITUTIONS | COMPANIES | WINNER DESIGNS | SOCIAL TOOLS | BENEFITS | SPONSOR AN AWARD | CUSTOM COMPETITIONS | LIST OF COMPETITIONS | SPONSORED COMPETITIONS .
Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |