Crystal science exhibition center Enrich the cultural life of the public. by Bo Lee

Home > Winners > #28266


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Crystal science exhibition center

PRIMARY FUNCTION:
Enrich the cultural life of the public.

INSPIRATION:
The inspiration is from the nature of the shadow changes and Chinese ancient literature. According to the natural sunlight into the show,the nature and the elements combined display content.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Transform an old square with a history of more than 30 years into an exhibition center of “Crystal Science Knowledge” and “Crystal Handicraft Display” for the public to visit, to improve the cultural image of the crystal processing industry of this region and enrich the cultural life of the public. This project consists of an outdoor public square covering 1,100 m2 and a streamlined indoor display area. The design team, inspired by “how to display time (history) visually”, has combined "city", "natural", "culture", "history", and many other factors. The image of “sundial” of the old square is retained on the outdoor square to carry on the history memory that the residents have for this area (sundial is a device of the ancient China to tell time by the length and direction of the shadow cast by the sun on the dial) and, forms the concept of “time dial” together with the surrounding ground by being the center of field of vision. The public can learn the development and changes brought by the “crystal industry” to this area through the “sculpture” and “model” on the corresponding point. A rolling streamline building is set up around the square by making use of the original slope topography as a platform for the public to rest, play and enjoy the view. The indoor display space is divided into three areas – “the formation process of crystal”, “the processing technology of crystal” and “the industrial development of crystal”. The designers have created three different scene forms and linked them together by a continuous videotape, so visitors may watch the film on the glass screen while walking. The whole process makes one feel like entering a world of crystal stories and the visitors are a part of it.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
-

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Time of the project: July – December 2012. Place: Jiangsu, China

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
-

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
-

TAGS:
Crystal, exhibition center, sundial, time, videotape

RESEARCH ABSTRACT:
-

CHALLENGE:
-

ADDED DATE:
2013-02-26 04:05:06

TEAM MEMBERS (5) :
Bo Lee, Design Director, Gang Wu, Structural Designer, Jianwei Zhong, Designer, Lan Lee, Designer and Yi Chen, Designer

IMAGE CREDITS:
Bo Lee, 2012.

VOTE FOR THIS DESIGN

VOTE FOR THIS ENTRY

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Shenzhen MORE OR LESS SPACE DISPLAY AND ART CO .,LTD

PROFILE:
Our company focused on hotel space and display space design for nine years.

NOMINATION DETAILS

Crystal Science Exhibition Center Enrich The Cultural Life of The Public. by Bo Lee is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Bo Lee when results are announced.
AWARD DETAILS

Crystal Science Exhibition Center Enrich The Cultural Life of The Public. by Bo Lee is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2012 - 2013.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Bo Lee.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Bo Lee.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit
See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |