Foram Aesthetic Clinic by Forspace Studio

Home > Winners > #142475




DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Foram Aesthetic

PRIMARY FUNCTION:
Clinic

INSPIRATION:
This project aims to create 'The most beautiful artistic relationship between people and the environment. 'Beauty is as multifaceted as human beings, ForSpace and FFNE express the unreality of beauty and finally reveal its true face, forming an artistic attitude of 'For, who I am. Revolutionizes the concept of modern luxury with an introspective spatial perspective and sensory experience while carrying out the brand's aesthetic perspective. Inspired by the 'riverbank'; in Taichung, the design team explores the aesthetics of relaxation and explores the art and deeper meaning contained therein.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The main wall is made of angled wooden squares with paint to create a shimmering scene, which alludes to water as the root of life. On the other hand, the geometric design shows the fusion of contemporary and traditional. Finally, the doors of the clinics symbolize the four phases of a day, namely Dawn, Noon, Dusk, and Midnight. With different furniture, each clinic becomes an independent place. The lobby is the field of plant scaping. The fountain tree seeds symbolize life, while the resin represents water as a hint of the transformation of the atmosphere of the lobby and the clinic and the enhancement of privacy.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The project is a well-planned commercial aesthetic clinic space that emphasizes a smooth flow, privacy, and a sense of ritual. The design team first shifted the original entrance to the side to create a hidden walkway. In the quiet and comfortable space, the counter is located on the inner side and integrated with the main wall. In addition, the vegetation-like screens and deliberately arranged routes allow each consumer to be in the space but with privacy. Finally, the coffee area offers a view with large floor-to-ceiling windows and creates a relaxing experience.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in 2022 in Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The design team used a wide range of natural materials, from the warm walnut to the understated calmness of custom-made paints, fine sand to stone, and even Boucle to linen, giving the space a strong sensual connection with people. People in the space can be immersed in the beauty of the materials, enjoying the warmth and timelessness of natural texture and highlighting the uniqueness of each one of us and the best moment of time.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The size of this project is about 661 square meters. It is divided into an outdoor landscape area of 234 square meters, an indoor 'front clinic' of 307 square meters, and a 'back VIP' area of 120 square meters. The 6-meter-long hall counter requires a combination of volume, refinement, and practicality. The dark gray granite veneer was cut into pieces with special techniques, and the whole piece of beige wood veneer was wrapped around the cabinet. It is also worth mentioning that a special coating with high hardness and scratch resistance is used for the countertop to extend the texture of the stone.

TAGS:
Time, Purity, Water, Nature, Local culture.

RESEARCH ABSTRACT:
As an aesthetic clinic, the space conveys that 'every moment of restoration and blooming is beauty.' Therefore, the theme of the design revolves around time, purity, and water. Time is not suspended, but flowing; perfection is not flawless, but natural; the clinic is not freezing, but reborn by water. The project consists of three axes that connect the space, which are the tension of large white walls, the overlapping of light and shadow, and the interweaving of treetops. The space is not overly decorated but conveys an understated texture most simply.

CHALLENGE:
The building was old and had problems such as broken pipes, odor, mosquitoes, and sound insulation. The dilapidated facade and the disorganized pipes under the ceiling were re-planned through the layout and techniques to solve the holes, walls, ceilings, beams, and lines. To recover the order in the space, the design team hid the wires in the space, created a clean and impeccable ceiling, and shaped the simple but delicate walls. The seemingly simple and pure space is filled with the design team's dedication to every detail.

ADDED DATE:
2022-06-27 07:55:32

TEAM MEMBERS (1) :
William Chen, Heidi Lin (FFnE Studio)

IMAGE CREDITS:
FORSPACE Studio



CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
FORSPACE Studio

PROFILE:
Every experience and story has an unforgettable place. FORSPACE Studio is tailor-made for customers, reinterpreting the feeling of beauty in life and creating a unique space journey.



NOMINATION DETAILS

Foram Aesthetic Clinic by Forspace Studio is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Forspace Studio is also kept secret. This information will also be available later.


AWARD DETAILS

Foram Aesthetic Clinic by Forspace Studio is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2022 - 2023.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Forspace Studio.

· Click here to view the profile and other works by Forspace Studio.


SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit



Did you like Forspace Studio's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Foram Aesthetic Clinic? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Forspace Studio, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS
IMPRESSUM IMPRINT

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.