Apple Bear Park Commercial Space Design by Triostudio

Home > Winners > #140137


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Apple Bear Park

PRIMARY FUNCTION:
Commercial Space Design

INSPIRATION:
Apple Bear Park hopes to establish a warm and positive learning environment for preschoolers and develop plenty of cognitive interests. An open space mainly in burlywood, apple green and white colors is indispensable.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Apple Bear Park, an early education center for preschoolers, aims at arousing children’s learning interest. The design is soft and comfortable without any artificial limits, thus providing an unconstrained environment for children to learn and play as well as cultivating their learning ability from a young age.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Round holes help to connect each space and ensure a smooth transition through soft lines. The space starts with wood-colour curves, which resembles the entrance to the woods, capturing the children's imagination and desire to explore this mysterious journey. The designer has created a circular bookcase in the indoor activity area with staggered shelves forming multi-functional ladder platforms, and the bookshelf itself being connected to the “tree holes”. The functional classrooms are arranged in the central activity area with bright tunnels being formed through undulating curved surfaces.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project, located in Hexi District, Nanjing, Jiangsu province, kicks off and finishes the design in February 2021 and in March 2022 respectively. And the construction work is slated to begin in early May this year and draw an end four months later.

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The whole space division centers around children’s diverse activities, and a combination of contrasting colors and natural materials creates a vibrant and balanced space. All the materials chose are environmental-friendly with soft and gentle texture. The central circular bookcase features Corian outside the metal frame, and the material helps to restore the design itself and ensures the unity of the form. The back panel structure is made of bfom translucent resin plates, which can transmit softer light and will not deform under prolonged light heating. The classroom walls are covered with wood grain LG films.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The total floor area covers 398 square meters. The whole space is designed from the perspective of preschoolers, and all the chairs, door opening, stairs and teaching spaces are developed in line with children’s behaviour needs and physical sizes.

TAGS:
children, early education, purity, environmental protection

RESEARCH ABSTRACT:
Research has found that children need more psychological security than adults. Previous classrooms are designed in a closed manner to help children's concentrate, but a more open and transparent environment can enhance their focus. In terms of colour used, the more natural light green is adopted with streamlined curved surfaces without any brighter colour. The whole space shifts between an open activity area and a concrete cognitive space.

CHALLENGE:
The biggest challenge of the space design is to balance children’s psychology, parents’ aesthetics and practical needs of the space. Unlike commercial spaces such as restaurants and retail stores, early education center targets at a larger age group and needs to be safe and attractive. Thus we developed the 'PARK' design concept to integrate the whole space into one, instead of following the traditional design which separates the reading area and classrooms. In doing so, an open, free and interactive space is created. Each classroom has a French window with frosted glass film that suits the height of the children, allowing parents and teachers to observe without disturbing the learning process. The circular picture book area has both public seating and private rooms, giving children more choices when enjoy reading.

ADDED DATE:
2022-03-28 07:15:28

TEAM MEMBERS (1) :
Triostudio

IMAGE CREDITS:
Triostudio, 2021.

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Triostudio

PROFILE:
Triostudio strives to become the most innovative design agency for commercial spaces. Its services cover interior design, visual design and product design for restaurants, offices, hotels, fashion stores as well as consulting and planning for brands. Triostudio is committed to seeking diversity and blazing a trail in space design.

NOMINATION DETAILS

Apple Bear Park Commercial Space Design by Triostudio is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Triostudio when results are announced.
AWARD DETAILS

Apple Bear Park Commercial Space Design by Triostudio is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Triostudio.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Triostudio.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Triostudio's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Apple Bear Park Commercial Space Design? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Triostudio, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS
IMPRESSUM IMPRINT

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.