Daan L Residential by An Zhi Zheng

Home > Winners > #137396


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Daan L

PRIMARY FUNCTION:
Residential

INSPIRATION:
The homeowner has a busy work schedule and would like to has a relaxing space after work. Meanwhile, also expects a refined and high quality life. Often welcomes friends to visit and gather. Therefore, this project utilize the same materials consistently throughout the space to extend the overall sense of space without causing visual fatigue.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Unlike the previous residential space, which had disorderly variations of cabinets, various materials, and furniture, the most important feature of this makeover is that organized the space utilizing a subtractive approach to make the space consistent as a whole.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
For the main TV wall, chose to apply an artistic coating in the same color as the rest of the walls but with a richer texture, so that the whole spatial consistency can be integrated while also defining the visual design of the main TV wall, instead of the usual approach of choosing a sharply contrasting color. THis project chose natural marble for the flooring, and leveraged the natural reflection of marble to add a little height to the originally low ceiling height of the house. For the wooden texture, specially chose a MOKU pattern and dark brown wood veneer, so that the space is more relaxed and resonant for the homeowner.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Jianguo N. Rd., Zhongshan Dist., Taipei City 104075, Taiwan (R.O.C.)

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Because organized the space utilizing a subtractive approach. The superfluous material variations and the thickness of cabinets no longer exist, which greatly frees the eyes from visual chaos. In addition, this porject tried to use wood grain, artistic coating and the natural texture of the marble to decorate this space, without any human-made modeling.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
This space has 120 square meter. As the whole house is U-shaped, the corridor forms a natural channel along the layout, while the rest of the space was scattered in various areas, which easily made the overall space look smaller. Therefore, opened up the public area without dividing it through partitions, and let the natural corridor connect the position of each space, so that each space can be seen visually, increasing the overall visual sense of space.

TAGS:
Interior, Space, Residential, Modern, Art

RESEARCH ABSTRACT:
Indirect lighting for the overall lighting. The soft lighting can add gentle ambience to the space and give the homeowners a night mode in the evenings. Resident can rest in a relaxed environment after work away from the hustle and bustle of the city.

CHALLENGE:
The room area was specially replaced with a wooden floor to distinguish between public and private areas. For the design of the bed board, considered the Chinese Feng-Shui belief that one should not sleep under a beam and should not have a sharp angle facing the bed. Therefore, the bed board is specially shaped with wrapping wood veneer, avoiding the beams on the head of the bed and ensconcing it with a circular shape. Also utilized the space behind the head of the bed for indirect lighting, extending the overall design to provide a space that is not disturbed by too much light when the owner needs to rest.

ADDED DATE:
2022-02-26 13:44:45

TEAM MEMBERS (2) :
Behinddesign and Designer An Zhi, Zheng

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer ANDY's Photography
2021
Image #2: Photographer ANDY's Photography
2021
Image #3: Photographer ANDY's Photography
2021
Image #4: Photographer ANDY's Photography
2021
Image #5: Photographer ANDY's Photography
2021

PATENTS/COPYRIGHTS:
Behinddesign / An Zhi, Zheng

Visit the following page to learn more: http://www.behinddesign.info/
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Behinddesign

PROFILE:
Good design should be the answer to life's problems and the translation of a user's needs. Specialize in finding answers to address the problems of space through rational thought, keenly understanding the user's most relevant needs with resonating dialogue, and then removing superfluous decorations and returning to the basics: Integrating and consolidating the user's needs and spatial problems, so that can plan and design a space that is tailored to the needs of each user.

NOMINATION DETAILS

Daan L Residential by An Zhi Zheng is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by An Zhi Zheng when results are announced.
AWARD DETAILS

Daan L Residential by An Zhi Zheng is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with An Zhi Zheng.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by An Zhi Zheng.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like An Zhi Zheng's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Daan L Residential? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for An Zhi Zheng, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS
IMPRESSUM IMPRINT

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.