The Hyatt Residence House by Li Lang

Home > Winners > #136039


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Hyatt Residence

PRIMARY FUNCTION:
House

INSPIRATION:
Starting with the requirement,design team deeply think about the best way for different ages,make the design can reasonably allocate spaces for each family member, activities and storage,at the same time to meet the needs of the elderly. In addition to various rigid demands, it should also be a more functionally flexible space suitable for diverse group activities with copious natural lighting in each corner.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This project maximally meets the different needs of different family members, letting them live with each other while have their own relatively independent spaces. It is suitable for the aging life in the next 20 years, as well as satisfies various demands of family members at different ages. Meanwhile, the design team break the original separate three-storey pattern to create rich spatial layers through the floor design with different shapes and sizes which is extending in multiple directions.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The design team dismantled the existed concrete stair to get the elevator installed without a hitch, making room for lobby and storage area. In consideration of usage frequency, we added a stair in the living room to connect the first and second floor.By turning staircase into elevator room, the design makes the elevator’s entrance space as large as possible. The elevator room on the first floor is double-functioned as a hallway, where the family members can store many goods and change their shoes. Partial high ceilings make the whole living space more visually interesting. The balcony on the first floor is also relatively large. We created a separate area with empty space above, to be double-functioned as both an indoor garden and a secondary private space for male family members to smoke and chat. The original house type did not include the living room on second floor. It was completed by building boards above the balcony on the first floor during the later period.This area is just located above the center of the patio in the leisure area on the first floor.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in March 2020 in Changsha and finished in January 2021 in Changsha.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
-

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The project covers a total of 360 square meters

TAGS:
Interior, Design, House, Mix and match style

RESEARCH ABSTRACT:
The design team dismantled the existed concrete stair to get the elevator installed without a hitch, making room for lobby and storage area. In consideration of usage frequency, we added a stair in the living room to connect the first and second floor. The family members walk up and down the stair between the first and second floors more often than go to the third floor. We dismantled the whole concrete stair, and added a stair into the living room to connect the first and second floors, so as to reduce the volume of stair. By turning staircase into elevator room, the design makes the elevator’s entrance space as large as possible. The elevator room on the first floor is double-functioned as a hallway, where the family members can store many goods and change their shoes. Meanwhile, a split-level structure is built with different proportions of each floor. Partial high ceilings make the whole living space more visually interesting. The elevator room on the third floor is connected with sunlight room and tatami study room as a whole, serving as one of the secondary private spaces. The center of the home should be the most interactive and comfortable area rather than a TV-watching area, so we divided the living room into two spaces—one is for the regular TV area, which is less emphasized, and the other is for the leisure area centered a long desk. On the top of leisure area, we built a curved patio ceiling to make the interaction between upper and lower floors with more fun in daily life, and to avoid this duplex house becoming two separate flat floor spaces. The balcony on the first floor is also relatively large. We created a separate area with empty space above, to be double-functioned as both an indoor garden and a secondary private space for male family members to smoke and chat. The original house type did not include the living room on second floor. It was completed by building boards above the balcony on the first floor during the later period.This area is just located above the center of the patio in the leisure area on the first floor. It’s another space for group activities besides the living room. It makes the family members’ interaction or recreation available without going downstairs.

CHALLENGE:
The design of this project maximally meets the different needs of different family members, letting them live with each other while have their own relatively independent spaces. It is suitable for the aging life in the next 10-20 years, as well as satisfies various demands of family members at different ages. Meanwhile, we break the original separate three-storey pattern to create rich spatial layers through the floor design with different shapes and sizes which is extending in multiple directions. On the basis of existed space structure, several primary and secondary spaces are created by taking advantage of the floor height. For furniture and decoration, we choose multi-color and soft fabrics, paying attention to the comfort and humanized structures and shapes, mixing up modern, retro and national classic styles. To add vitality and more livable atmosphere into the space, we avoid unit furniture intentionally, also allowing for future flexible redecoration.

ADDED DATE:
2022-02-17 11:15:46

TEAM MEMBERS (1) :
Li Lang,Chen Wenhua

IMAGE CREDITS:
Li Lang, 2021.

Visit the following page to learn more: http://m.fancycs.com
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Fancy Design Studio

PROFILE:
Fancy Space Lab persist in whole projects management,which makes all of the design come true.They believe that interior design is think boldly,and carry out scientifically,they always trying to keep the balance in aesthetics,technology and budget.It is a creative,rigorous team.

NOMINATION DETAILS

The Hyatt Residence House by Li Lang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Li Lang when results are announced.
AWARD DETAILS

The Hyatt Residence House by Li Lang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Li Lang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Li Lang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Li Lang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like The Hyatt Residence House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Li Lang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS
IMPRESSUM IMPRINT

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.