Transparent Opaque High Tech Office Premises by Studio Tali Gotthilf

Home > Winners > #135015


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Transparent Opaque

PRIMARY FUNCTION:
High Tech Office Premises

INSPIRATION:
Transforming this very large yet naturally well-lit open space into an intimate, warm work environment was the essential motive behind the design. I wanted to create a warm boutique business lounge environment which blends both home and work into one theme. This led to the inclusion of transparency and opaque interaction as an important element in the design as well as using soft colors, wooden surfaces, and carpeting.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This is a two-level Hi-Tech office project serving approximately 400 employees. The space layout consists of an open space working area containing an array of semi-transparent closed functional rooms. Public areas were designed to duplicate the modern home effect by installing fully equipped and furnished kitchenette, living room, game room and washroom. Combined with natural light from the surrounding windows, our central concerns for maintaining a healthy work environment were addressed.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The open workspace area was planned for the use of semi-transparent conference rooms situated between rows of workstations. This cooperative and interactive working 'neighborhood environment' simultaneously conveys a welcoming message of invitation for both workers and visitors. Moreover, the centrally stationed staircase contributes to the homely, flowing atmosphere of the two levels.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
This project was completed before the onset of Corona in Israel, left untouched for one year until its opening at the beginning of 2021. It was designed for the grand Hi-Tech company "Amdocs" of Israel. The entire project was completed within one year.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The color scheme was carefully chosen in repetitious smoked pastel tones matching the company brand, and appears on the upholstery, carpets, wall color and the graphics throughout the entire design. The underlying technique of sub space division playing with transparent opaque design in the form of glass petitions and patterned felt cloth 'screens', creates the open closed effect. The felt material acts both as a sound absorber as well as a colorful visual highlight.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
This is a two-storey building covering 4,000 Sq.m area, located in southern Israel. Each level stands 5 meters in height and is of polygonal shape.

TAGS:
A. Office Design, B. Interior Design, C. Studio Tali Gotthilf, D. Israel, E. Commercial Design

RESEARCH ABSTRACT:
The research consisted of designing this office space according to the individual needs of the various departments. This includes the number of team members, their interaction and exchange of knowledge and ideas. We also observed and measured the movement of the employees on the previous floorplan including passage thoroughfare, employee location, density in kitchenette and meeting rooms. The result of this analysis led to two major conclusions: A staircase was centered in the middle of the floorplan to enhance worker interaction and a group of small meeting rooms was designed to meet the needs of the various work teams.

CHALLENGE:
The main challenge was providing an extension to the existing floor below while at the same time creating an entirely new experience above as well as a sense of flow between the three-storey levels. The difficulty to be overcome was providing continuity of design by altering the furnishing and coloring of the existing lower floor.

ADDED DATE:
2022-01-27 16:36:26

TEAM MEMBERS (3) :
Head Designer: Tali Gotthilf , Designer: Liron Kaleve and Graphic Design: SRVC visual Communications

IMAGE CREDITS:
Photographer: Yanai Deitsch


Visit the following page to learn more: https://www.taligo.co.il
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Studio Tali Gotthilf

PROFILE:
A boutique interior design ‘one stop shop’ studio, that specializes in creating an updated and innovative experience for customers and employees in commercial, office and retail environment. In her work for commercial clients, Tali pays a lot of attention to aesthetics and to the overall experience of space. She is a great believer in “human scale design” that centers on maximizing the accessibility, convenience and the feel-good factor of people using the space. For over two decades Tali Gotthilf plan and create custom projects for commercial and private clients. She regards people as the number one resource of each space, be it visitors, customers or workers, and therefore also the focal point of the design. “Good design should serve the people who use it”, she says, “and not the other way around. Colors, furniture, light tricks and clever ergonomics convey the whole sensual experience. The depth and strength in design is derived from the fact that there is no one formula you can call “beautiful”. Endless possibilities and combinations creating the fascinating complexity”.

NOMINATION DETAILS

Transparent Opaque High Tech Office Premises by Studio Tali Gotthilf is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Studio Tali Gotthilf when results are announced.
AWARD DETAILS

Transparent Opaque High Tech Office Premises by Studio Tali Gotthilf is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Studio Tali Gotthilf.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Studio Tali Gotthilf.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Studio Tali Gotthilf's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Transparent Opaque High Tech Office Premises? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Studio Tali Gotthilf, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS
IMPRESSUM IMPRINT

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.