Landscape Impression Residential by Jau-Siang Li and Chia-Wei Tsai

Home > Winners > #130938


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Landscape Impression

PRIMARY FUNCTION:
Residential

INSPIRATION:
Having a living space that gives inner peace as a getaway from the city might be most working dream of bees. This project is a newly-constructed roughcast house; the designer applied the open-end method to increase transparency and brightness. At the same time, the public area is placed with glass partitions that match the vital tonal of grey. By decorating the interior appropriately, the space sends out a virtual and reality vibe and creates a peaceful atmosphere for the living home.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Creating a sense of transparency through time and space was critical for designing this project; therefore, the designer applied an open-end method to the public area within the newly-constructed roughcast house. At the same time, the entryway is made with thin and delicate metal shelves, allowing users to place and display items while dividing the zone from other areas.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
Overall, the overall is spread out in a steady and peaceful tonal; different yet similar materials are decorated to create a rich and changing spatial vibe. Aside from calibrating the overall tonal, the designer applied the open-end method to create smooth traffic flow; each area is equipped with ample cabinets to satisfy the clients storage needs.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in June 2020 and finished in February 2021 in New Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Latex paint, three-dimensional grained tiles, mushroom rocks, hardware pieces, metal lightings, wall-hanging lamps. The television wall is made of grey-white marbles that represent landscape imagery, while splash-ink landscape imagery marbles are used underneath and around the walls. Eco-friendly mushroom rock veneers are applied on the walls of studying, while three-dimensional grained tiles are used on the dining room walls and the partitions of the study.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
This project is a newly-constructed roughcast house; the 45-ping space is equipped with four bedrooms while drawing decorating inspirations from landscape imageries. The public area television wall is made of marbles that send off the sense of mottle, generous, and light luxury. To avoid dullness and heaviness brought by colors of grey, glass partitions are set up in many ways to create transparency visually. Furthermore, metal sidebars, hallowed cabinets, and lightings are decorated to add a sense of elegance to the space.

TAGS:
Ink-splashed landscape, metaphysics aesthetic, lightings, and transparency, western meets eastern, roughcast houses, eco-friendly stone veneer

RESEARCH ABSTRACT:
This project is a newly-constructed roughcast house. Within the open-end space, the entryway greets users with metal hardware decorations while sculpting a transition area; meanwhile, the designer paired materials with different grains to echo the primary tonal. Stone veneer and the mottled marbles on the television wall are used to create a sense of steadiness, while corners are laced with darker colors to construct a progressive visual effect; linear-shaped lightings are also set up along the storage shelves to give the space delicacy.

CHALLENGE:
This space is a newly-constructed roughcast house; since the owner is fond of dark colors but doesnt want the interior to be weighed down. The designer applied a comprehensive conception to allocate the ceilings, floorings, and walls comprehensively; meanwhile, materials in shades of grey are decorated while furniture in the same tonal is also placed. The metal chandelier and linear metal sidebar decorations outlined the divisions between various areas; their appropriate segmentation and arrangement have together delivered the perfect configuration for different functions.

ADDED DATE:
2021-09-27 08:45:04

TEAM MEMBERS (1) :
Jau-Siang Li, Chia-Wei Tsai

IMAGE CREDITS:
Chiyan Design

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Chiyan Interior Design

PROFILE:
In the design, we attach importance to the life form of the occupants, emphasize function, movement and comfort, and create a harmonious and beautiful interactive relationship between people and space.

NOMINATION DETAILS

Landscape Impression Residential by Jau-Siang Li and Chia-Wei Tsai is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Jau-Siang Li and Chia-Wei Tsai when results are announced.
AWARD DETAILS

Landscape Impression Residential by Jau-Siang Li and Chia-Wei Tsai is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Jau-Siang Li and Chia-Wei Tsai.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Jau-Siang Li and Chia-Wei Tsai.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Jau-Siang Li and Chia-Wei Tsai's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Landscape Impression Residential? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Jau-Siang Li and Chia-Wei Tsai, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS
IMPRESSUM IMPRINT

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Good design deserves great recognition.
A' Design Award & Competition.