Over the Rainbow Interior Design by Weng Jo-Jung

Home > Winners > #130568


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Over the Rainbow

PRIMARY FUNCTION:
Interior Design

INSPIRATION:
The male owner prefers refined and a little masculine industrial style, while the female owner likes elegant, light, and luxurious American neoclassicism. Therefore, in a public space, how to reconcile the conflict between the two styles through the flexible use of different color rendering, material differences, classic lines, and interior decoration vocabulary. Create a wealth level of sensory and beauty user experience, reflect the combination of hardness and softness of classical and modern

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This case is single-story residential planning. According to the owner's need, adjustment of wall lines are carefully allocated the proportion of each unit. Create a large-scale entryway, a transparent and unrestrained public domain, a complete dining and kitchen area, and relatively intact functions. With exclusive sections of the circulation, both the master bedroom and another bedroom lay a beautiful profile and good physique for a modern house with a sense of design and humanity.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The designer skillfully delimited the entryway by high cabinets, combined with the exquisite combination of pattern tiles and the reflection of the tea mirror wall to meet some living functions. The depth of the living room passes through the back wall of the sofa. After the turning, connected with the irregular division of the high cabinet column, defined the field axis with the dark blue main wall volume.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in May. 2020 in New Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The pattern tiles and waterproof wood floors at the entrance and the living room. The difference between the two materials symbolizes the field conversion. The warm gray tones used in the high cabinet columns at the entryway spread continuously till the sofa back surface in the living room, enhancing the adhesion of aesthetic consciousness. The study room and the living room share the lighting surface. The black geometric cabinets against the wall are systematically assembled and incorporated the magic cube image to make it both witty and practical. Next, consider that there are pets in the house, special paints was used to prevent frequently touch of walls. The abrasion-resistant texture similar to eggshells can extend the beauty of life in years.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
This space is 176 square meters

TAGS:
Interior Design, Residential, House, Space

RESEARCH ABSTRACT:
The main wall of the living room and the bedside of master bedroom covered with a calm dark blue tone through the whole area. Other three-dimensional facades are interspersed with clean beige or low-key grayscale, blending perfectly with the simplified classical lines of the background. The study room is adjacent to the living room, combined with the double-sided design of the main wall so that the two units share stability. The partitions used masculine and rational iron and glass instead of solid walls. The right amount of industrial vocabulary is the finishing touch, taking into account the transparency of the field and the necessary privacy.

CHALLENGE:
The appearance of the TV wall is plain and neat, and the built-in cabinet can be opened or maintained from the study. Since the study uses double-opening metal sliding doors with upper rail, in addition to strengthening the load-bearing safety in the ceiling in advance, due to the huge volume, it had to be equipped with special buffer hardware to reduce shaking. Also, for the visual beauty and practical function, divided the sliding door into six equal parts by frame line. However, each opening will only expand the width of one door, and the remaining half will overlap on the fixing sheet without sliding, adding more stability.

ADDED DATE:
2021-09-23 13:03:36

TEAM MEMBERS (1) :
WENG, JO-JUNG

IMAGE CREDITS:
Ar Her Kuo Photography Studio

Visit the following page to learn more: http://www.guointerior.com
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
GUO Interior Design Ltd.

PROFILE:
Guo Interior Design was founded in 2013, with respect for the living conditions as the cornerstone of our design. Design is like finding the gaps in a jigsaw puzzle of life, we are constantly searching for the root of the problem to achieve the perfect form; using the relationship between the thickness of the material texture, the proportion of the lines, the changes in light and shade, and ultimately the balance and tension that lies in the space.

NOMINATION DETAILS

Over The Rainbow Interior Design by Weng Jo-Jung is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Weng Jo-Jung when results are announced.
AWARD DETAILS

Over The Rainbow Interior Design by Weng Jo-Jung is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Weng Jo-Jung.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Weng Jo-Jung.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Weng Jo-Jung's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Over The Rainbow Interior Design? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Weng Jo-Jung, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |