Splendid Forest Residential by Yi Xiang Lin

Home > Winners > #127353


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Splendid Forest

PRIMARY FUNCTION:
Residential

INSPIRATION:
The image of nature is the main concept of the plan. Using natural lights, wood materials, the texture of stones and metals as a medium, the designer has combined them with lamps in cloud and bird shapes, the ceiling in curved patterns, and silhouettes in staggered order. The client expects to enjoy a harmonious ambiance with his family of five members. Thus, the design of the house has broken through the stereotypes of the traditional idea of configuration, which seems the public area as one body. Nevertheless, the introduction of sunlight has made the space visually broaden.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The designer has dismantled the partitions. As a result, the living room, dining room, kitchen, and playground have become a wide space. The designer has established the house with a leisure ambiance. Thus, the inclined lattice in staggered order at the entrance has made the visual perception more transparent, also implies the image of the shadow of forest trees. Moreover, the TV wall is created with natural materials such as wood, slabs with stone texture, and metals which has brought in the meaning of life and growth in nature. Extended the atmosphere to the ceiling.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In order to manifest a consistent atmosphere, the designer has used wood, stone grains, and metals to establish the overall ambiance of the public domain. Moreover, using lamps in the cloud and bird style as well as silhouettes of trees to outline the design of the mansion. Simultaneously, so as to reach the client expectation of gathering family members in the public domain, the designer has reorganized the configuration. Therefore, the partitions between each domain are dismantled so that the parents can look after their children without any obstacles.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in July 2020 in Kaohsiung.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Instead of using an abrasion-resistant floor, the designer has chosen a wood floor that is consistent with the utility of stone grain, wood materials, and metals so as to reach the purpose of sustainable development. The reason why the designer has picked wood floor over the abrasion-resistant floor is that the latter might be deformed after five to ten years so as the former, but the former can be restored to the original state by adequately grinding.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
So as to create a widely natural image, the designer has re-planned the building plan. For example, the designer has dismantled the inherent partitions and used wooden floors to imply consistency. Simultaneously, utilizing easily movable L-sofa, lightweight ornaments to fulfill the leisure function. In addition, the TV wall is made of wood, stone slabs, and metals which have extended to the ceiling, creating an image of the firmament.

TAGS:
Nature, Interaction, parent-child space, elegant

RESEARCH ABSTRACT:
The designer has reorganized the configuration by dismantling the partitions so that the overall space has become wider. Also, with the utility of lamps in clouds and bird style as well as silhouettes of trees, the designer has established the space with an image of nature. By condensing the concept of nature into the children's playground, the space has become visually entertained. Decorated the door of the bookshelf with an image of a treehouse so that he has chosen a bean bag as the ornament of the area.

CHALLENGE:
The designer has equipped the house with energy recovery ventilation which needs to extremely organize the problem with the pipeline of Air-conditioning ventilation. Therefore, the style of the ceiling has been restrained. Moreover, in order to achieve the effect of broadness in the public domain, the designer has reconstructed the partitions. Finally, with several times of discussions and arrangements, they have fulfilled the clients expectations.

ADDED DATE:
2021-06-23 11:22:35

TEAM MEMBERS (1) :
YI-XIANG LIN, CAI-JIE LIN

IMAGE CREDITS:
WJ Interior Design

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
WJ Interior Design

PROFILE:
The people-oriented design attitude brings beauty into the living space to enhance the quality of life.

NOMINATION DETAILS

Splendid Forest Residential by Yi Xiang Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Yi Xiang Lin when results are announced.
AWARD DETAILS

Splendid Forest Residential by Yi Xiang Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Yi Xiang Lin.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Yi Xiang Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Yi Xiang Lin's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Splendid Forest Residential? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Yi Xiang Lin, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |