Sense of Peace Residential by Derson Chiu

Home > Winners > #127331


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Sense of Peace

PRIMARY FUNCTION:
Residential

INSPIRATION:
The sight outside the window is the vast sky and the endless river with the warmth from the sunlight and the shivering river. When the spring wind blows, the river starts to glow, we can feel a piece of vibrancy. As to the inside of the mansion, the clients prefer a square-shaped and straight line with elegant ornaments. Furthermore, the main color of the house is modest but still warm so that we can feel a sense of peace when stepping in.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The designer has built the space with upright and four straight lines and gentle, neat colors. Painted the TV semi-wall with special paint so as to turn the open study room into a transparent, bright space. Connecting the living room and the open study with a double-load corridor so that the TV wall is used as a partition. At the end of the corridor, a glass window is used to separate the bedroom from another so as to extend the views and lights. In order to build a simple and methodic space, got rid of the door knots and replaced all of them into sliding doors or slanted ones so that the space is much more commodious in visual.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The connection between each area has been specially arranged. From the kitchen island, you can see not only the restaurant on the right side, the open study in front of it but also the living where the children can play around. In addition, the clients pursue the color and decoration in a simple and elegant way. Hence, the designer has established the place with kitchenware, bookshelves, sliding doors in the shape of straight lines, and checks so as to set up a neat style. The whole interspace is built in brown, grey, and black color, which is for the purpose of framing a place of quiet contemplation.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in March 2020 in Zhubei Riparian, Hsinchu County Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The overall style of the mansion condenses at the entrance. The designer has painted the carpenter works with grey, black, and dark brown colors, making an elegant keynote. Nevertheless, the wall at the end of the view has been painted in a special way so that it is integrated with nature imagery such as clouds and landscapes, differing from the sharp edges and corners that the marble owns, the paint texture is more like an indisputable gentle jade. Also, the wall behind the sofa is varnished in grey color in response to the core concept of the architecture, tranquility.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
So as to build a simple and elegant space, the designer has cast off unnecessary gadgets, replacing the door knots with sliding doors, which shapes the room with a feeling of geometric form. In addition, the designer has extended the rare scenery to each area such as the living room and the study, which are divided by the TV semi-wall, are connected through the double-load corridor to the end of the aisle with the scene of the river.

TAGS:
foursquare lins, gentle, neat colors, modern

RESEARCH ABSTRACT:
For the purpose of making the whole place more transparent and consistent, the designer has rearranged the house configuration such as the entry, living room, and the open study room. The way the door of the bedroom is changed, which has added a new bedroom in it. Tranquility is the core concept of the construction so the extension of the ambiance becomes a key point. In order to make the atmosphere consistent, and preserve the scenery from the outside of the window, the designer has managed the study room in an open forum. The double-load corridor connects the living room, study room, kitchen, and even the bedroom together.

CHALLENGE:
In order to build a spacious bedroom and establish a transparent visual effect, the designer has changed the inherent configuration, for instance, the entrance and the bedroom. Considering that the clients need a study room, and also desire an open but steady ambiance, the designer has spent a lot of time discussing ideas with the client and put them into the plan until the construction is finished.

ADDED DATE:
2021-06-23 08:33:28

TEAM MEMBERS (1) :
Derson Chiu

IMAGE CREDITS:
Simple Design Studio

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Simple Design Studio

PROFILE:
The design team has a high degree of enthusiasm and professionalism in interior design. The design is based on the human core and plans the most comfortable space and atmosphere according to the needs of the owners. The construction team is an experienced fixed-worker to ensure that the design and construction quality can be fully implemented in every home.

NOMINATION DETAILS

Sense of Peace Residential by Derson Chiu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Derson Chiu when results are announced.
AWARD DETAILS

Sense of Peace Residential by Derson Chiu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2021 - 2022.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Derson Chiu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Derson Chiu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Derson Chiu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Sense of Peace Residential? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Derson Chiu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |