Inflorescence Commercial Space by Chih Chiang Chang

Home > Winners > #123929


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Inflorescence

PRIMARY FUNCTION:
Commercial Space

INSPIRATION:
INFLORESCENCE is a distressed garden with natural devotion and peace, situated in a superior location with a Taichung city view. The buildup of the atmosphere started with the bamboo path in front of the door. To create the simplicity of distress, materials such as recycled wood and vintage furniture were used to build the venue. Japanese style was the base of the architect and decoration design; by combing it with a few Chinese and Taiwanese old architecture characteristics, it has successfully created a home-feel environment surrounded by a sense of nostalgia.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
To create a space that delivers the sense of total relaxation and repose, a get-away for guests and visitors to put their troubles aside, enjoy the comfort, and even space out a bit, the designer has purposely shrunken the base of the architect to clear a path for walking. The trail leads towards the front door through a hidden bamboo forest, blending guests slowly into the atmosphere during their walk. Walking down the wooden aisle, a warm and bright sight awaits: Layers and layers of mountains in the distance set off with the withered landscape in the garden.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
A specially designed flow will guide guests towards distinctive dining areas and establish a sense of ritual to offer the appreciation of the structure's different perspectives to the guests. First, guests will be guided towards the "Tearoom", where greetings will be served. This will be a place to transform one's mind by feeling the peace in the surroundings; then, carry the calmness towards the dining area for meals.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was completed in Taichung City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The concept of the project is to unfold the charm of vintage and retro. Selected materials included a large amount of reduced wood and bamboo. The sense of times has affected the thick and roughly-crafted door, aisles that connect each area after the entrance, the main building's outer corridor, the wooden latch door, and bamboo fences in the bathroom. The nostalgia can be felt throughout the whole structure. To deliver the Zen style's simplicity and elegance, a wide range of walls used the technique "Clean Molds" to create a rough touch, leaving some jaggy traces on the surface.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The project's environment presents an impression of being in Japan; every detail has been exquisitely studied and constructed using ancient techniques. Many wooden elements were used to shape the charm and atmosphere; different wooden textures also created a sense of homely-feel and warmth. The wood construction mainly was performed with an old mortise and tenon technique invented by Lu Ban. The requirement for iron nails is as little as possible by using mortise and tenon joints precisely to stabilize the materials, remaining only the beauty and nature in the woodwork.

TAGS:
Distressed garden, bamboo path, nature, relaxation

RESEARCH ABSTRACT:
The Taichung night market lies across the mountain, causing a perfect night view. To extend outwards and enhance the visual experiences, a scenic overlook was planned before the construction started. A boundless view combining the sky and the ground will be admired, another irreplicable natural scene to enjoy in the garden. This project is located in the woods, and it is necessary to maintain the balance between men-made architect and nature. Persistence is why humans can coexist with animals in nature; sounds of Psilopogon Nuchalisowls and eagles can be heard in the garden.

CHALLENGE:
To create a space closer to Mother Nature, elements such as large stones and reduced wood were magnificently used in the garden. High requirements were set for the objects to apply unique environments, making it more complicated to acquire suitable materials before the construction begins. Just as the waterfall landscape at the entrance intends to imitate a continuous waterfall in the mountains, selected greywacke must be covered with lichen, a kind of material that is not often seen.

ADDED DATE:
2021-03-26 08:28:35

TEAM MEMBERS (1) :
Chih-Chiang Chang

IMAGE CREDITS:
TE-FAN WANG

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
SH Interior Design

PROFILE:
SH Interior Design

NOMINATION DETAILS

Inflorescence Commercial Space by Chih Chiang Chang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Chih Chiang Chang is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Inflorescence Commercial Space by Chih Chiang Chang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chih Chiang Chang.

· Click here to view the profile and other works by Chih Chiang Chang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chih Chiang Chang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Inflorescence Commercial Space? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chih Chiang Chang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |