Kyanyuan Club House by Wei Zhang

Home > Winners > #119935


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Kyanyuan

PRIMARY FUNCTION:
Club House

INSPIRATION:
The design is inspired by the poem " For a Guest " by Du Fu, a well-known Chinese poet. " North and south of my cottage winds spring water green; I see but flocks of gulls coming from day to day.”, which depicts the beautiful and isolated scenery of the poet’s residence, while the rest of the poem describe the poet's joy and hospitality when a guest visit. The overall design is simple and bright, with a quiet and low-profiled style, which is just the feeling that the owner wants to create.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Kyanyuan is a garden clubhouse located on the top floor of an old business building by the West Lake. Standing on the top of it, you can overlook the West Lake and the Baochu Pagoda and the entire Wulin Road from afar. In the prosperous Hangzhou city, this secluded garden, which incorporates various elements of natural ecological forms throughout the space, strives to redefine a subtle, tranquil and contemporary leisure space, with a feeling of " A real hermit lives in the bustling place ".

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
When you are inside the club, you can enjoy different sceneries which all provide you with inner calm and harmony. The space layout is strict and orderly, with dining area, tearoom, guest room area, office area, etc. Each area is independent of each other while also gives you a sense of coherence. The indoor and outdoor courtyards are also interspersed and complementing each other with a scenic beautifulness.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project began designing in March 2018 and will be completed by January 2020.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The club is decorated with solid wood, tiles, cobblestones, self-leveling cement and large area of white texture to create an ethereal temperament which resembles an elegant Chinese painting. The designer combines traditional and modern, coarse and exquisite elements altogether, with rich details stimulating people’s imagination and perception. The appropriate embellishments epitomize a sense of Zen and is full of oriental charm.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Total area of 1,600 square meters

TAGS:
Clubhouse, mansion, private garden, Chinese style, traditional

RESEARCH ABSTRACT:
The project is located near the beautiful West Lake. Inspired by nature, the designer intersects traditional Chinese gardens with landscape paintings, with a flexible layout featuring reality and emptiness, opening and closing, distance and proximity, while integrating tradition and modernity to create a modern space with a human touch, reflecting the ecological temperament of the space in all aspects.

CHALLENGE:
The project explores the figurative expression of time in space and uses the technique of "borrowing scenery" to blur the boundary between interior and exterior. Technically speaking, building renovation is quite demanding for bearing capacity. In the early stage, the whole floor slab was reinforced with steel plates in order not to affect the use of other floors. To create a garden clubhouse, the shallow topsoil planting was also experimented, allowing the greening coverage to be completed. The project explores the figurative expression of time in space and uses the technique of "borrowing scenery" to blur the boundary between interior and exterior. Technically speaking, building renovation is quite demanding for bearing capacity. In the early stage, the whole floor slab was reinforced with steel plates in order not to affect the use of other floors. To create a garden clubhouse, the shallow topsoil planting was also experimented, allowing the greening coverage to be completed. The project explores the figurative expression of time in space and uses the technique of "borrowing scenery" to blur the boundary between interior and exterior. Technically speaking, building renovation is quite demanding for bearing capacity. In the early stage, the whole floor slab was reinforced with steel plates in order not to affect the use of other floors. To create a garden clubhouse, the shallow topsoil planting was also experimented, allowing the greening coverage to be completed.

ADDED DATE:
2021-02-24 02:00:37

TEAM MEMBERS (1) :
Zhang Wei

IMAGE CREDITS:
Wei Zhang, 2020.

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
-

PROFILE:
-

NOMINATION DETAILS

Kyanyuan Club House by Wei Zhang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wei Zhang when results are announced.
AWARD DETAILS

Kyanyuan Club House by Wei Zhang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei Zhang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wei Zhang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wei Zhang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Kyanyuan Club House? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Wei Zhang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |