Cest Si Bon Residence by Chen-Yu Chiu

Home > Winners > #119928


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Cest Si Bon

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
The entire space of this project is designed based on the Hotel-Themed Luxury Homestyle. Through dynamic flowing visualization that represents the time, the space is infused with ingenious spatial expressions, together with a calm and relaxing color palette, the space is desired to show a pure and elegant luxury feeling. Given that the client has a couple of daughters, the design team specifically embellished each area with rose gold titanium-plated stainless steel, which introverted the entire space to show a pure and feminine atmosphere.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The living room has a semi-transparent partition that is able to bring in natural light, and that captures the entire entrance area, and the embossed pattern of the Italian mineral paint ingeniously decorates the entrance area. Also, the design team particularly used titanium-plated stainless steel to embellish creating an elegant and exquisite metallic atmosphere into the space. The design team separated the study room and the living room by using a large glass panel so that the entire space can be enlarged and extended by its transparent characteristic.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The design team has transformed the limitations of the conventional solid opaque walls by creating a visual connection of the space using transparent glass. Particularly, planning a transparent study room as the extension of the living room by using glass doors and glass partition walls. Thus, enhancing the interaction of users in the house and creating a more comfortable residential space for all the space users.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was completed in September 2020 in Taoyuan City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Titanium-plated stainless steel, Italian mineral paint, large-surface spray paint, system cabinet, Neolith, metal sheet, tiles, herringbone wood floor, grey iron mirror, flannel materials, etc. With a desire of having a pure and elegant spatial feeling, the rose-gold color liquid-type ornaments are laid out around the ceiling and in all areas, allowing the space to expand in the elegant and luxurious ways between the boundaries.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The design team makes moderate adjustments to the existing space and takes the dining room as the center point in the public area. By finely adjust the space, the dining table which was originally limited in size was expanded and can accommodate up to six people. The refrigerator is relocated to the outside of the kitchen area, thus, solving the concern that opening the refrigerator would cause space to become narrow. The Titanium-plated stainless steel metal is embedded to decorate the space with an elegant and luxurious ambiance.

TAGS:
Titanium-plated stainless steel, Semi-open space, Four bedrooms and two common areas, Transparent lighting, Low formaldehyde space.

RESEARCH ABSTRACT:
The public area uses a semi-open panel at the entrance, as the result, enabling the entrance area to bring in natural light during the day. Furthermore, the two independent spaces, the living room and the study room are visually linked to each other due to the use of glass panels as the space partition. The design team has also embellished every corner of the space with rose gold titanium-plated stainless steel, and by the linear vocabulary and soft-furnishings, bring out an elegant and luxurious ambiance.

CHALLENGE:
Initially, the client found out the size of the living room was too small, the dining table was not able to fit six people in the existing space, and the public area is not integrated enough. In response to these issues, the design team deliberately created a simple and elegant space through smart circulation ideas and material selection. The glass panel at the entrance creates a transparent and extended visual impression. With the transparent characteristic of glass, natural light is brought in, creating a more permeable and spacious space experience.

ADDED DATE:
2021-02-24 01:11:38

TEAM MEMBERS (1) :
Chen-Yu Chiu

IMAGE CREDITS:
Chuang Photo Studio

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Unique Interior Design & Décor Co., Ltd.

PROFILE:
Unique Interior Design & Décor Co., Ltd.

NOMINATION DETAILS

Cest Si Bon Residence by Chen-Yu Chiu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chen-Yu Chiu when results are announced.
AWARD DETAILS

Cest Si Bon Residence by Chen-Yu Chiu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chen-Yu Chiu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chen-Yu Chiu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chen-Yu Chiu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Cest Si Bon Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chen-Yu Chiu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |