Floating Box Office by Teng-Syu Tseng

Home > Winners > #119788


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Floating Box

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
The design team uses steel wire, wood, iron, and other lightweight materials to make the space, and uses steel wire to support the hollow staircase to shape the perspective vision of the imaginary surface and use the imaginary surface. The public and private areas of the office and aisles are defined horizontally, and the supervisor's office and the employee's office with black glass as the medium are divided vertically.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
This project is a building materials office with a size of 50 square meters. The design team divides the upper and lower areas by the advantage of the original double-height space. Steel wire materials are used to support the suspended hollow stairs, and transparent imaginary lines are laid out to define the more secret office space inside and the corridors for external customers to walk. As the outer screen of the TV wall, only the natural cement plain color of the concrete was used during construction to show the pure appearance of the material.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In order to make the double-story office with plenty of spaces and volumes not fall into a heavy and narrow space visually, the design team only uses simple materials such as concrete, iron parts, and wooden work to design the space. At the same time, steel wires and hollow stairs are used to create an "imaginary"; surface, which implicitly defines the internal and external spaces. The upper-level supervisor office area uses an L-shaped inward retreat method to reduce the sense of oppression in the office area on the first floor.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project was completed in November 2020 in Taoyuan City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The design of this case only uses simple materials for production, including concrete for office TV walls, steel wire and iron, wood, glass, etc. Although the materials are simple, each of them has unique responsibilities and personality in the space. The steel wire suspends the hollow staircase made of iron parts and supports the office of the supervisor covered with black glass, presenting the concept of a lightweight, suspended black box in the space. At the same time, the office TV wall uses concrete as the material.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
In the design technique of the office area on the second floor, besides the use of steel wire and iron to design the concept of "holding up" the office box, it is also matched with lightweight materials such as glass and iron to achieve a visually light suspension. In addition, the mezzanine is L-shaped, retreating layer by layer towards the connection of the hollow staircase. Through the hierarchical technique, the office space on the second floor is prevented from oppressing the office area on the first floor.

TAGS:
Lightweight material, Black glass, office, Visual penetration, Low tone color

RESEARCH ABSTRACT:
The design took advantage of the four-meter-high ceiling and used an open technique to design the ceiling. In addition to restoring the original height of the space, double-layer office space is designed with a mezzanine approach. In order to prevent the design of the double-layer office space from causing movement and visual oppression, the design team used steel wire cantilevered hollow stairs to create a penetrating visual "imaginary"; surface, using the stairs as an intermediary.

CHALLENGE:
Since the supervisor's office and staff's office space must be placed in a narrow space of 15 square meters, the design team took advantage of the double-height of the building space and made good use of the mezzanine to create an upper and lower office space. Although space itself has a ceiling height of 4 meters, beams and pipelines oppress the use of the space. For this reason, the design team avoids beams and pipelines in the design of office seats and changes the area where beams and columns are depressed into a storage volume and functional space.

ADDED DATE:
2021-02-23 11:00:29

TEAM MEMBERS (2) :
Teng-Syu Tseng and Yee-Jing Wu

IMAGE CREDITS:
Andy Chang

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
DAYAO INTERIOR DESIGN

PROFILE:
DAYAO INTERIOR DESIGN

NOMINATION DETAILS

Floating Box Office by Teng-Syu Tseng is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Teng-Syu Tseng when results are announced.
AWARD DETAILS

Floating Box Office by Teng-Syu Tseng is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Teng-Syu Tseng.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Teng-Syu Tseng.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Teng-Syu Tseng's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Floating Box Office? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Teng-Syu Tseng, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |