A Pocket Park Commercial Space Office by GuoyangHuang

Home > Winners > #119068


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
A Pocket Park

PRIMARY FUNCTION:
Commercial Space Office

INSPIRATION:
This project is located in the Minsheng community, the first urban planning model community in 1960 Taipei. A shared garden was designed as a transition zone between public and private areas. However, the "transition zone" became a parking and private area in this decades. We are breaking these private courtyards as a way to provide multifunctional public space for the communities and a dream base for office users; open up the space to test what role it can play in the development of this place.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
For this project, we are designing not only an office but also a dream base. A base that could communicate the designer's ideas and a place that could connect surroundings. By retreating the building line and open up the private space as a way to provide an intimate gathering space and public green landscape for the urban communities and office users. Through these gentle transformations, we tailored the project to the site, build up the sense of place, and realize the company's brand value.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In this project, we are breaking the general design strategy of the office. Rather than maximize the space and land's visible profit, we focus on connecting the office to the context and expressing its brand value to the community. We blur and open the boundary between public and private space, by combining interior and landscape and retreat the building line. We stitch the "dream base" into the Minsheng community's daily life to see what role it can play in the development of this place and what kind of benefit it can offer to office users and the community. it's not only an office but also a dream base.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in 2019 in Taipei and finished in December 2019.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
We use monochrome natural materials( stone, concrete, granite) with warm tone wood as its design language to extend the existing urban park into the neighborhood. By retreating the building line, the transition zone is bounded by buildings, set back from the street, and slightly elevated but not enclosed. This Space provides a more intimate enjoyable sensory experience. The walls are covered with natural stone, plants, and a waterfall. A Chinese Fringe-tree planted in the central area surrounded by the linear pool offers dappled shade and a different perspective in a different season to bring a sensory experience.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The project is 170 square meters.

TAGS:
working space, landscape, interior architecture

RESEARCH ABSTRACT:
This project is located in the Minsheng community, the first urban planning model community in 1960 Taipei. A shared garden was designed as a transition zone between public and private areas. However, the "transition zone" became a parking and private area in this decades. We are breaking these private courtyards as a way to provide multifunctional public space for the communities and a dream base for office users; open up the space to test what role it can play in the development of this place. The communities are all this project's participants. After school, kids always come here to play around the water and explore the "pocket park". In the blooming seasons, elders and neighbors are usually sitting around the plants and interact with not only each other but also all elements in our project. We believe this project has built a sense of place and created a different experience of networking in this community. Meanwhile, through these changes, the office is become part of the community and gradually expresses its brand value to the community.

CHALLENGE:
Because of the traditional mindset of Taiwanese people that "An inch of land is worth an inch of gold", this "transition zone" became a parking and private area. For this project, we are breaking this mindset and turning these private courtyards to provide multifunctional public space for the communities and a dream base for office users; open up the space to test what activities could happen here, moreover what role it can play in the development of this place.

ADDED DATE:
2021-02-18 19:02:44

TEAM MEMBERS (2) :
Guoyang Huang and Chichien Huang

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer Jamie Lo, Fujin Office, 2020.
Image #2: Photographer Jamie Lo, Fujin Office, 2020.
Image #3: Photographer Jamie Lo, Fujin Office, 2020.
Image #4: Photographer Jamie Lo, Fujin Office, 2020.
Image #5: Photographer Jamie Lo, Fujin Office, 2020.

Visit the following page to learn more: https://www.art-interiordesign.com
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Art Interior Design

PROFILE:
Art Interior Design was established in 2006 and based in Taipei, the company is working at the intersection of architecture, interior and landscape architecture. This company has built residential portfolio which including new-built, renovation, and interior design projects. The company also focuses on the relationship between human habitats and the large-scale environment and it is dedicated to pursuing a resilience design strategy instead of a "perfect" design.

NOMINATION DETAILS

A Pocket Park Commercial Space Office by Guoyanghuang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by GuoyangHuang when results are announced.
AWARD DETAILS

A Pocket Park Commercial Space Office by Guoyanghuang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with GuoyangHuang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by GuoyangHuang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Guoyanghuang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like A Pocket Park Commercial Space Office? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Guoyanghuang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |