Shang He Gallery Multifunctional Sales Centre by Xiwen Guo

Home > Winners > #116154


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Shang He Gallery

PRIMARY FUNCTION:
Multifunctional Sales Centre

INSPIRATION:
The design of Shang He Gallery organically integrates the local history and culture with the humanistic, sunshine, green and high-tech concepts of Landsea. The architectural, furniture, decoration, calligraphy and painting, folk skills and other elements of the Bianjing city reunion in the space, become the new interpretation of Kaifeng’s memory. Kaifeng, known as Bianjing in ancient times, is known as the ancient capital of eight dynasties in the Chinese history. It has bred a far-reaching "Song culture" that inherits from the Han and Tang Dynasties and influenced the Ming and Qing Dynasties. The great Song Dynasty is the most brilliant era in Kaifeng’s history and Chinese feudal history. Historical books even describe Kaifeng, the capital city of Song Dynasty, was one in absolute advantage in prosperity among the region. Today's well-known masterpiece “Qingming Shanghe Tu ”depicts the bustling scene and beautiful natural scenery on both sides of the Bianhe River in Kaifeng City, capital of Northern Song Dynasty. In this case, “Qingming Shanghe Tu ”is taken as a symbol of Kaifeng's history and culture, combined with the local paper-cut skills, the use of modern metal carving technology and Chinese red to interpret it, becoming the most eye-catching part in the whole space. By using three-dimensional composition, contrast, borrowing scenery and other artistic techniques, the designer presents a profound oriental philosophical wisdom in the opposition and unity of light and shade, virtual and reality, inside and outside, opening and closing. Through modern technology, Bianjing city's past prosperity is completely reinterpreted in a brand new and impressive way.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Shang He Galley is a multi functional sales center tailored for Landsea Kaifeng Bianjing Xihuafu project by XY + Z. In addition to XY + Z's consistent green and humanistic design concept, the designer unfold Bianjing's amazing prosperity described in the masterpiece “Qingming Shanghe Tu ”( Riverside Scene at Qingming Festival) in an artistic way that makes the world marvel again.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The project is conducted under close coordination among the design team, the client and the constructor.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Located in Kaifeng, Henan Province, China,the project was started in November 2019 , and finished in October 2020.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The project used the corrugated marble, metal carve and mold, which are all customized. It requires strictly controlled modeling, and the relatively longer production, however the effect well worth the effort. The modeling came out exactly the same as the masterpiece “Qingming Shanghe Tu ” , perfectly realizing the artistic and unique expression as expectd.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Project Size: 1050 m2

TAGS:
Interior Space Design

RESEARCH ABSTRACT:
Researches were mainly focused on the understanding of the site, especially the historical and cultural features of the city Kaifeng, which gave us the inspiration of using the master piece ” “Qingming Shanghe Tu “.

CHALLENGE:
Ground floor planning mainly meets the commercial functions of the sales office, and the consumer journey: the entrance, reception, display, early and further negotiation, sales control and other areas is reasonably planned. The second floor is more as an art space. The top design conforms to the original herringbone structure of the building, and the Oriental wisdom of the unity of heaven and man is hidden in the processing method of following the trend. In addition to daily art display; it can also be used to hold special exhibitions. The multi-functional hall on the same floor can be used as a meeting room and a lecture hall for traditional Chinese culture. Through the large area of floor glass on the, the designer uses the method of borrowing scenery to get a panoramic view of the courtyard. With water as a mirror, the reflection of the building itself also becomes a part of the scene. The so-called "you have me, and I have you" is the blending of inside and outside, divided while unified, conveying the ancient and profound oriental philosophy. The 3-meter-high background wall of the reception desk is made of a natural volcanic rock material "cosmic miracle" developed by the design team which is green, low-carbon and of natural hole texture, The visual effect of starlight is like the vast universe. The reception desk is composed of stone and metal. The 1cm thick steel plate is directly inserted into the ground, and part of the tabletop is set on the water ripple marble, which forms a strong sense of geometric composition. The sand table area is surrounded by the super white art glass "Jiangshan"; (Mountain and River). The pattern on the glass is a continuous mountain shape composed of lines of different lengths. The continuous fluctuation also echoes the curve structure on the top of the building. The pattern is carefully arranged by the designer. Due to the large size of the glass, it is difficult to install. The height of the largest single piece of glass is close to 8 meters, which is quite shocking. At the same time, it has become the best background for the central “Qingming Shanghe Tu ”. On both sides of the river, there are overlapping lakes, clouds and trees, sand, and a thousand ridings in the center, singing and appreciating the scenery. The two are integrated into one, and the real and the virtual intersect. The past prosperity of Bianjing emerged in the air, far away and ethereal, presenting the theme of the sales office "Shang He" (Riverside Scene) vividly in front of the world.

ADDED DATE:
2021-01-18 16:52:37

TEAM MEMBERS (1) :
Xiwen Guo, Jun Chai

IMAGE CREDITS:
Image #1: Photographer A Yuan, Shang He Galley, 2020.
Image #2: Photographer A Yuan, Shang He Galley, 2020.
Image #3: Photographer A Yuan, Shang He Galley, 2020.
Image #4: Photographer A Yuan, Shang He Galley, 2020.
Image #5: Photographer A Yuan, Shang He Galley, 2020.
Video: Creator Xinchen Tang, Shang He Galley, 2020.

PATENTS/COPYRIGHTS:
Copyrights of the design belongs to XY+Z.

Visit the following page to learn more: http://www.xypluszdesign.com
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
XY+Z DESIGN

PROFILE:
XY + Z DESIGN, founded by Ms. Guo Xeewen, is a diversified design studio based in Shanghai, China. XY + Z DESIGN provides international interior, architectural, overall planning, graphic and product design services. We offer the whole process design service to ensure the perfection of the work. Highly recognized and praised by clients, our projects have been distributed all over China and have won many well-known domestic and international design awards, and are. In the future, XY + Z DESIGN will enter Japan, Italy, Britain and other countries as a part of its global development strategy. If the collision of different cultures endows design creativity, then the perception of life brings the work of its soul. The mission of XY + Z Design is to have design participate in life, accompany with life, have people experience natural sustainable design, re-perceive nature and future and create a better life! Design, is the reading of life

NOMINATION DETAILS

Shang He Gallery Multifunctional Sales Centre by Xiwen Guo is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· The profile and other works by Xiwen Guo is also kept secret. This information will also be available later.
AWARD DETAILS

Shang He Gallery Multifunctional Sales Centre by Xiwen Guo is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Xiwen Guo.

· Click here to view the profile and other works by Xiwen Guo.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Xiwen Guo's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Shang He Gallery Multifunctional Sales Centre? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Xiwen Guo, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |