Toshin PostPandemic Office by Tetsuya Matsumoto

Home > Winners > #115594


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Toshin PostPandemic

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
This space was inspired by a multitude of solutions that have emerged in response to the global pandemic, that were put together in a way to respond to the functionality needs of the clients operational mode. The imperfections of each solution or the aesthetic value has evolved into the proposed project. All types of spaces from medical facilities to banking institutions were part of the study, that transcended the real world to step on SciFi spaces.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Matsuo Gakuin preparatory school needed a new office space for its reception and meeting room. However, with the COVID-19 pandemic hitting worldwide, this new space must protect its users while guaranteeing an uninterrupted functionality. The space is highlighted by a lightning shapes board running along the office separating it to two entities through a series of alternating glass shields along two parallel lines, protecting from the droplets and allowing air and documents circulation.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The counter divides the space into two major entities. The guest area on the entrance door side and the staff area in the back. The undulation of the counter in a thunder shape creates separate subspaces that starches from the entrance side to the other side of the room. First is the reception counter, which is supplemented by a high counter. This is followed by four consultation tables. The last consultation table is doubled by a video projection film for online meetings.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
Project start: August 2020. Construction start: September 2020. Project/Construction End: October 2020. Location: Osaka City, Japan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Both the counter board and its duplicate hanging down from the ceiling were made as furniture pieces, each separated and assembled onsite. The boards were finished in white veneer, and their bases in black veneer. Only the top of the counter board was finished in special antiviral melamine veneer. The glass sheets were sandwiched using slits cut on both lower and upper boards and fixed using transparent caulking on the top board.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
Gross Built Area: 133sqm W15576mm x D10576mm x H2485

TAGS:
Japan, office, corona, post-pandemic, virus, public, protection, shield, interior, work

RESEARCH ABSTRACT:
The research in this project was conducted to find out how to ensure safety in a guest receiving office space in the time of global pandemic. The goal was to find a compromise between total safety of the users and the aesthetic values that the company cheers so dearly. What are the materials to be used and what kind of atmosphere that prevents depression or paranoia in these difficult times? But also, a design that can be operational and feels normal long after the pandemic is over.

CHALLENGE:
The biggest challenge of this space was the noticeably short design period and a limited budget. Substantially, the creativity was focused into finding a design solution to a global pandemic threat for the guest receiving office spaces. while temporary solutions have seen the light along the pandemic period, few have the potential of surviving the time challenge. The next step was to study different scenarios and make simulation to guarantee the efficiency of the solution.

ADDED DATE:
2021-01-07 02:30:55

TEAM MEMBERS (5) :
Tetsuya Matsumoto, Motoaki Takeuchi, Farid Ziani, Risa Iriyama and Mari Sugiyama

IMAGE CREDITS:
Image #1: photographer ©Stirling Elmendorf, NewNormal, 2020.
Image #2: photographer ©Stirling Elmendorf, NewNormal, 2020.
Image #3: photographer ©Stirling Elmendorf, NewNormal, 2020.
Image #4: photographer ©Stirling Elmendorf, NewNormal, 2020.
Image #5: photographer ©Stirling Elmendorf, NewNormal, 2020.

Visit the following page to learn more: http://ktx.space/
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Matsuo Gakuin

PROFILE:
Matsuo Gakuin is a franchisee of the larger Toshin Satellite preparatory schools. These preparatory schools are used by high school’s final year students to prepare for their national university entrance exam. The lessons are standardized for all schools in japan and are prerecorded. Matsuo Gakuin offers accesses to these lessons through its computer equipped classrooms.

NOMINATION DETAILS

Toshin Postpandemic Office by Tetsuya Matsumoto is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Tetsuya Matsumoto when results are announced.
AWARD DETAILS

Toshin Postpandemic Office by Tetsuya Matsumoto is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Tetsuya Matsumoto.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Tetsuya Matsumoto.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Tetsuya Matsumoto's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Toshin Postpandemic Office? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Tetsuya Matsumoto, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |