Mix of Science and Aesthetics Residence by Kevin Chu

Home > Winners > #114758


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Mix of Science and Aesthetics

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
The designer emerged the aesthetics with rational science, which fits the imagination of intelligent technology and future life.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
Bright light and broad vision. An elegant space with a fresh and energetic beauty brings out the taste of life and the quality of space.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
With the designers adjustment, a large beam by the gate was hidden to be invisible so that the space of entrance is separated. The shelf on the right side makes the vision extend. Once people enter the space, the study room comes into their sights. Thin marble bricks are paved to create the majestic atmosphere. The desk is as wide as the sofa which brings out the main axis of the space, presenting the smooth and comfortable traffic flow.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in 2019 in Taichung, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
In addition to aesthetics, the designer paid more attention to the host’s health. To this end, the project is equipped with a BWT domestic water filter- a German based company pioneers the magnesium technology. Furthermore, the designer integrated the design with ERV (Energy Recovery Ventilation) system, which keeps the environment clean and comfortable.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The project is 150 square meter.

TAGS:
Residential, House, Interior Design, Space, Home

RESEARCH ABSTRACT:
The original space was compatible with large French window and balcony. The TV wall in the living room was not tall enough; the area of master room, the width of bedside, and the storage space of clothing were all insufficient. To solve above problems, the designer re-planned the space layout, adjusting the space layout to two rooms, one living room and one dining room which extends the spaces. The open dining room and study room lead the sunlight come inside the house, which allows people bath in the sunshine, and reduces the use of artificial light.

CHALLENGE:
Brown is the main colour tone of the living room and study room. Oak veneer is used to cover the beam which was over the desk, solving the abrupt vision of the beam.

ADDED DATE:
2020-12-22 01:31:46

TEAM MEMBERS (1) :
Designer: Kevin Chu

IMAGE CREDITS:
Image #1-5: Photographer LDK Photography Studio, Mix of Science and Aesthetics, 2019.

Visit the following page to learn more: http://www.keidesign.com.tw
CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
KEVIN CHU INTERIOR DESIGN STUDIO

PROFILE:
For his art training in ink wash painting, the designer applies primary tone of design as black-and-white when selecting fixture furniture, which expresses the aesthetics of Chinese ink paintings. Idealized from the similar concept, the adornment of bookcase and swastika-style racks expresses the artistic philosophy of Chinese culture, which makes less apparent the inelastic plumbing.

NOMINATION DETAILS

Mix of Science and Aesthetics Residence by Kevin Chu is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Kevin Chu when results are announced.
AWARD DETAILS

Mix of Science and Aesthetics Residence by Kevin Chu is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Kevin Chu.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Kevin Chu.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Kevin Chu's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Mix of Science and Aesthetics Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Kevin Chu, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |