White Forest Residential Apartment by Alen Lo

Home > Winners > #113133


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
White Forest

PRIMARY FUNCTION:
Residential Apartment

INSPIRATION:
The older it is, the more style it has. This is the reason why the owner loves the British style. The designer feels that the owner’s family is full of respect and love. The owner’s gentleman-like temperament and lover for the family are expressed through the elegant neo-classical British style and his careful demands for Feng Shui. The details in the space and meticulous techniques are arranged to create the British townhouse.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The British molding technique is further extended from the back wall of the sofa to the ceiling to elevate the visual skyline and create the lofty and grand look. On the ceiling, the large molds are combined with the titanium plates in fading colors to sketch the vintage style, support the delicately carved ceiling style; the screen with the laser carved pattern that can be pulled at wall is used to define the living room and the dining room.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
There are no standardized partition walls. Instead, the movable screen with the carved pattern between the living room and the dining room creates the interaction between the fields. The movement of the family members in the dining room can be noticed in the living room. The dining table is extended to accommodate six people and meet the needs for more family members or visiting relatives and friends. When the island and dining table are moved, the square flow in the space will turn into a T shape. The circular flow arrangement vitalizes the traces in daily life.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
-

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
To avoid the Feng Shui problem, the public field is separated by a carved screen. At the same time, the exquisite laser carved pattern and the British molding design respond to the elegant neo classical charm. The bedroom space is specially designed to avoid facing the mirror. In the TV wall design of the master bedroom and parent room, the sliding and folding door is added to avoid the reflection from the TV screen, solving the Feng Shui taboo and meeting the need in life. The fine titanium plating with the golden effect of the fading and matte texture is included in the British classic design lexicons. Both the sun mirror on the wall and the coffee table reflect the meaning of perfection, looking low profile and reserved and making the vintage and modern styles coexist. The style cabinet of the electric appliances in the dining room is separated with the marble in the middle to make the two-level storage and inherit the life style with the British texture.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
-

TAGS:
nterior, Design, Residence, Neoclassical style

RESEARCH ABSTRACT:
To combine Feng Shui and the aesthetic design, the living room and dining room are separated with a carved screen to avoid the problem of seeing the kitchen upon opening the door. In the bedroom space, we pay special attention to avoiding facing the mirror by adding the sliding and folding door on the outer side of the TV wall. The overall design is displayed with the British molds and workmanship to present the elegant style. The titanium plating of the fading and matte texture is applied to show the golden tone without the extravagant luxurious feeling and make the vintage and modern styles coexist.

CHALLENGE:
How to present the British local life feeling and integrate the oriental Feng Shui with the British classical style at the same time is the challenge of the project.

ADDED DATE:
2020-10-20 08:32:40

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Alen Lo, 2020.

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Dreamer Interior Design

PROFILE:
Dreamer Interior Design is a professional team with the experiences of interior decoration and space design for more than twenty years. With the starting point of “people” and the principle of “integrity,” the design integrates the design creativity, engineering technology, and space planning. We provide the services of interior design and home decoration. With the precise insight and comprehensive design thinking, we create the life space corresponding to the clients’ life need and putting aesthetics into practice and broaden the new vision of interior design.

NOMINATION DETAILS

White Forest Residential Apartment by Alen Lo is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Alen Lo when results are announced.
AWARD DETAILS

White Forest Residential Apartment by Alen Lo is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Alen Lo.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Alen Lo.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Alen Lo's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like White Forest Residential Apartment? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Alen Lo, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |