Light Field Residence by Kai Ling Huang

Home > Winners > #112247


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Light Field

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
The team retains the original structure and living pattern of the building, and they restore the essence and status of the space through the simplest construction methods and designs. With the inherently excellent lighting conditions, the team opens the closed barriers and adopts penetrating media to bring in an abundance of sunlight and natural wind, creating a breathing house from the interior to the exterior, while at the same time; the layout, distance, colors, and contours are maintained at the most comfortable ratio, allowing residents to relax and savor the beauty of life at home.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The stairs are lined with black backing and neat lines, supplemented by strong contrast and unique lighting to highlight the mainline that goes through the two floors and the mezzanine. Along the vertical axis, the staircase serves as an important medium, connecting the relationship between the various fields, allowing space and space to consistent with each other harmoniously. In addition, the designers adopt a step-by-step narrative technique to present different scenes with the tortuous paths and changes in the light and shadow.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The team uses a dichotomy method to create invisible divisions in the planning of the forecourt floor. Through the difference between the post-made architectural concrete and the hexagonal tiles, the designers create the image of going back home in the entrance, so the clients can be relaxed. Taking into account the needs of the clients for storage, the dining area located under the ladder extends along with the structure with multiple storage functions such as hanging wardrobes, small storage rooms, and trapezoidal display cabinets.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in June 2020 in Lingya District, Kaohsiung City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The material used: Post-made clear water mold, board with holes, hexagonal tile, glass, wood grain brick, Lotos, close lightly pebble, and solid wood step. Close lightly pebble is an architectural material often used in early Taiwan. It has a warm and rustic taste in the hometown, which is a common memory of Taiwanese in the 1950s and 1970s. In view of this, the team reuses the materials full of contemporary sense. With the characteristics of openness and tolerance of architecture, it combines contemporary and tradition.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The floor area is 115.703 square meters, which is a two-story building with a mezzanine. The building retains the original structural body but removes the mottled and obsolete surface. After delicately determining the functionality of the wall, it is reinforced with steel structure and post-made clear water molding methods to enhance the overall safety and waterproofness. In addition, the facade is stacked with layers of concrete, close lightly pebble, and protective paint to achieve the effects of temperature resistance, dirt resistance, and beauty.

TAGS:
Renovation, nature, eco-friendly, townhouse, minimalism

RESEARCH ABSTRACT:
Retain the original structure and give the old residence a new appearance with a simple and unburdened approach. The customized holes and plants are adopted in the white building with geometric volume, creating a distinctive and novel vision. The team adopts two different elements of the floor in the front courtyard to narrate the image of the entrance. The interior is pure and elegant with low color saturation, matched with warm wooden style, framed a quiet and leisurely space tone, and supplemented by the rich texture and texture of different materials to create a stress-relief environment rich in aesthetics.

CHALLENGE:
It is a 60-year-old residence. The unique long and narrow street house reflects the prosperity of the local port town. The team accurately grasps the proportion and balance between the old and the new, being the most difficult consideration in this project. With the idea of reusing old buildings, the team keeps the original structure of the building, and they use the most concise repair method to truly present the texture that has been tempered by years, and they are committed to continuing the life and temperature of the old residence.

ADDED DATE:
2020-09-30 08:24:11

TEAM MEMBERS (2) :
Kai-Ling Huang, Wei-Chen Chao and

IMAGE CREDITS:
CHIU CHUANG HSI

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Warm Interior Design

PROFILE:
Warm Interior Design

NOMINATION DETAILS

Light Field Residence by Kai Ling Huang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Kai Ling Huang when results are announced.
AWARD DETAILS

Light Field Residence by Kai Ling Huang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Kai Ling Huang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Kai Ling Huang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Kai Ling Huang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Light Field Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Kai Ling Huang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |