Reunion Residential Apartment by Cheng Hou Lin

Home > Winners > #111784


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Reunion

PRIMARY FUNCTION:
Residential Apartment

INSPIRATION:
In the modern society that values social gathering events and reunions, in this case, the designer in pursuit the idea of people oriented, focusing on interaction, gathering and integration between people. Abandoning luxury and exquisite carving, through the casually sitting on the ground and relaxed as nature. The open layout is adopted that respects privacy by optional partitions in order to make the house a multifunctional zone optimal for entertaining and gathering events at home.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The space is mainly designed with dual-axis migration, and an independent and open pattern can be used to make everything into a whole. The designer pinpoints the dining kitchen and makes the kitchen island combined with the table the core for entertaining and interacting. At the same time, it has a perfect living function, interactive and social dynamic and static dual axis, giving the whole house both flexible and transparent, comfortable and stress-free.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The social dining kitchen is pinpointed specifically in this case, using open penetrating spaces to increase the time between people and shorten the distance. In order to render a breezy atmosphere and keep the layout as open as possible. The space uses the floor-raising technique, so that everyone can sit on the floor when there are a large number of people, even if they are in different venues such as audio-visual rooms and multi-function rooms, relatives and guests interact with each other without delay.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in Feb 2020 and finished in April 2020 in Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
This space focuses on dining, entertainment, and sports, and uses gatherings to get acquainted with the emotions between people. In the layout part, the designer removes unneeded partitions for one open public zone and defines the space as the dining kitchen, the audio-visual room and the multifunctional yoga room. The layered ceiling removes discomfort brought by crossbeams and renders a tidy look and the compartments with functionalities like storage, warehouse, bathroom and cooking kitchen hidden behind the wall make incomplete zones with irregularities well organized.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
For a refreshing unchained feel, the designer attempts to remove partitions and material lines by hiding the doors of cabinets and bathroom for a tidy, calm look by the Less is More design idea, the tone values huge blanks in white to enhance bright sunlight in combination with the natural materials of timber and stone for a cozy warm finish of the house and the dark glass sliding door in black able to be left open or close depending on daily routines serves as a subtle partition.

TAGS:
Interior, Design, House, Residence

RESEARCH ABSTRACT:
In the digital era, designers hope that users in this space can put down their phones, tablets and 3C products and return to the most primitive interaction between people. Through the subtractive design, the designer removed partition to make the house one comfy refreshing flexible partition-free zone, the layered ceiling removes discomfort brought by the main crossbeam, and incomplete spaces serve as compartments with functionalities like warehouse and bathroom.

CHALLENGE:
The obstacles of indoor beams will not only affect the feng shui and aura of people and houses, but also affect people’s career fortunes and physical health for Asians’ social perspectives. Therefore, it is a challenge to create a high-low ceiling model to resolve the visual barriers of too low beams. And make use of the large windows and open spaces in the room to introduce a lot of light and smooth air to make people feel comfortable and comfortable.

ADDED DATE:
2020-09-29 07:30:55

TEAM MEMBERS (1) :


IMAGE CREDITS:
Cheng Hou Lin, 2020.

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Yinfeng Interior Design

PROFILE:
Design is Life, so Ying Feng Design values simplicity, breeds a cozy comfy space by basic lines, creates value by design and builds dream homes for clients with limited space via devotion to details for quality.

NOMINATION DETAILS

Reunion Residential Apartment by Cheng Hou Lin is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Cheng Hou Lin when results are announced.
AWARD DETAILS

Reunion Residential Apartment by Cheng Hou Lin is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Cheng Hou Lin.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Cheng Hou Lin.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Cheng Hou Lin's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Reunion Residential Apartment? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Cheng Hou Lin, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |