Liao Residence by Chiu Hung Cheung

Home > Winners > #111757


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Liao

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
An aged residence owned by the clients is renovated and modified by the design team. Through the renovation, the new appearance of the space is energetic and expanded. Because the space is full of family memories, some of the materials used in the original house have good quality, the advantage of square layout and moderate lighting, the designers adopt subtractive design thinking. With specific and implicit methods, they retain and modify some parts, creating a modern home atmosphere and relaxing comfort in the project.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The designers not only apply the storage compartment at the entrance hall but also adopt the special room dividers on the side. The team adopts the technique of adjusting the appearance of the interior. The metal grille room divider beside the entrance is an attempt by the designers to strike a balance between transparency and concealment, inspired by an extraordinary chair purchased by the clients. The chair seems like an artwork that is rich in grid expression. With similar elements in the home decoration, the designers anticipate integrating consistent and beautiful expression elements in the residence.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In the private area, the team plans an appropriate private area for each bedroom, and it is equipped with an exclusive dressing room, as well as its own bathroom, so family members have a comfortable and moderate private space. The team meticulously arranges a cute and special bedroom for the clients twins. In order to present the image of twins, the bedroom has two single beds, two similar desks, and a dressing room that meets the height of the kids, creating an interesting and vivid children's room.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The construction was completed in Taipei Xinyi District in August 2020.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
Metal paint compartment, wooden core board, steel brush veneer, iron furnishings, sandalwood floor, special paint, glass, non-woven fabric.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The floor area is about 165.29 square meters. Space has an entrance, cloakroom, living room, dining room, kitchen, storage room, study room, master bedroom, two kid's room, two bathrooms, and two dressing rooms.

TAGS:
Residence with large square meters, aged house renovation, sandalwood and solid wood floor, simple design, extraordinary private house design, special room dividers

RESEARCH ABSTRACT:
The original floor materials have high quality, and the craftsmanship is precise and solid. Thus, the team adopts the method of processing and color-changing to adjust the color expression of the floor. Not only does it retain the most precious and rare decoration parts of the old residence, but it also gives vitality to the reddish and outdated floors through re-dyeing. In order to retain the spaciousness in the residence with large square meters, the team adopts the light space tone with the flashing light gray color on the preface of the art wall, and they rearrange the study partition wall. Replaced the wall with iron frames and glass.

CHALLENGE:
When dealing with the space proposals with the clients, the designers understand the abstract feeling of the female clients when it comes to home expression. With the multilayer shoe storage, they create a cloakroom like a mysterious collection place. The team anticipates space can maintain the spacious vision of the side corridor while adding the functions with the partition plan. Thus, the team adopts a specific size arrangement and glass sliding doors to design an appropriate layout, creating the most desirable cloakroom for the female clients that every woman wants.

ADDED DATE:
2020-09-29 06:06:28

TEAM MEMBERS (1) :
Chiu-Hung Cheung, Chun-Jen Huang, Liang-Ting Lin, Chun-Yu Wang

IMAGE CREDITS:
Blue

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
OD Studio

PROFILE:
OD Studio was established in 2012. Our professional team has undergone thorough training and requirements so that the aesthetics of space and engineering quality can be mutually implemented, creating a comfortable and delightful home environment for our customers. Meet the demands and preferences of customers, create and present the ideal living atmosphere through the professional knowledge of the team. At the same time, we also emphasize the combination of art and interior design, creating a space that is closest to your ideal house. Let home be not just a place to live, but a wonderful oasis to enjoy life comfortably.

NOMINATION DETAILS

Liao Residence by Chiu Hung Cheung is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chiu Hung Cheung when results are announced.
AWARD DETAILS

Liao Residence by Chiu Hung Cheung is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chiu Hung Cheung.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chiu Hung Cheung.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chiu Hung Cheung's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Liao Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chiu Hung Cheung, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |