Forest Vision Office by Chun-He Lee and Pei-Chin Lee

Home > Winners > #111726


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Forest Vision

PRIMARY FUNCTION:
Office

INSPIRATION:
The design team adopts two concepts of nature and environmental protection in order to create a comfortable office environment. With outdoor natural light, the boundary between indoor and outdoor has become blurred. And, the wood and iron elements that can be seen in the space are all waste materials that are recycled and reused. The design team takes the concept of environmental protection into practice, and they design a bright and comfortable office with aesthetics at the same time.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The design team adopts irregular design, breaking the stereotype of the square impression in the space. Also, they transform the interior into a forest image, and they merge with the concept of honeycomb and cave, echoing the work configuration with the natural ecological environment. Moreover, they adopt large glass windows so that the outside sceneries accompany the interior design, breaking the distance from nature.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
In order to break the sluggish stereotype of the office and have a connection with the outdoor space, the design team creates an atmosphere of lush woods in the interior. With air-rooted iron pipes, column-shaped tree trunk, the use of a gold filament lamp tube creates a change in the shade of the tree and the conference room uses transparent glass panels to present fish swimming in the space. It breaks the boundaries between indoor and outdoor so that the clients can feel free in the space, and they can work effectively.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project finished in July 2018 in Yuanli Township, Miaoli County.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The design team adopts the two-point perspective square wall behind the client in the reception room space. They adopt discarded floor materials, trees, dead branches to create the wall. Moreover, the iron parts on the desk are taken the surplus materials from industrial construction. A large number of wooden tables and panels in the office space, refurbished with processed driftwood after adopting the eco-friendly method of using heat to eliminate pests. Moreover, the grindstone floor presents wood elements. The design team adopts specially hardened glass on the transparent floor of the meeting space.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The wooden table is made of driftwood from the sea that was picked up 30 years ago. The design team takes into account the volatiles of the pesticides which are harmful to human beings. Thus, they adopt the eco-friendly method, using heat to eliminate pests. Also, the long pallet low cabinet is served as a storage cabinet, made from recycled surplus materials. It has both functions of book collection and space storage. In addition, the PVP water pipe is shaped like a tree trunk. Not only does the top disc have the image of sheltering the clients underneath the tree, but also has the function of hiding the pipeline.

TAGS:
Bee, hive, cave, wood, environmental protection

RESEARCH ABSTRACT:
Nature nourishes everything. And, lush forests are thriving. The clients spare no efforts in the office, bathing in natural light. Moreover, the clients feel the texture of the wood, enjoying the shelter of the shade, and feeling the sunlight through large windows. In short, the natural feeling cant be presented by standard laminate lamps. The clients can see the carefree fish swimming on the ground floor. The air roots hanging down from the tree top connect each table and each other in the space. The wood elements can be seen everywhere, lighting up life.

CHALLENGE:
The difficulties are that how to balance between beauty and practicality, and whether the design team can create a delicate atmosphere in the space. Thus, it challenges the design teams creativity. The water pipe column originally used as the trunk of the tree contains pipelines and wires inside. In the space, there is lots of ingenuity in the image of the woods in order to get rid of the rigid stereotype of the office. When the design team borrows the idea of the image of a cave, they took lots of time communicating with the client

ADDED DATE:
2020-09-29 02:33:40

TEAM MEMBERS (2) :
Chun-He Lee, Pei-Chin Lee and

IMAGE CREDITS:
Chiao Chiang Interior Design

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
Chiao Chiang Interior Design

PROFILE:
Founded in 1994, Chiao Chiang Interior Design keeps the concept of maintaining culture and history, passing down traditional skills and combining the ideas in new era. The team creates the space that preserves the memory while time goes by.

NOMINATION DETAILS

Forest Vision Office by Chun-He Lee and Pei-Chin Lee is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chun-He Lee and Pei-Chin Lee when results are announced.
AWARD DETAILS

Forest Vision Office by Chun-He Lee and Pei-Chin Lee is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chun-He Lee and Pei-Chin Lee.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chun-He Lee and Pei-Chin Lee.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chun-He Lee and Pei-Chin Lee's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Forest Vision Office? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chun-He Lee and Pei-Chin Lee, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |