Taipei C House Residence by Chu Cheng Chang

Home > Winners > #110123


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
Taipei C House

PRIMARY FUNCTION:
Residence

INSPIRATION:
Through thinking the picture of "home", the designers believe that not only its due functions, the home but also should be a place where clients can completely relax, tolerate, and restore their bodies and minds. In order to create such a healing sense, the team gets rid of the traditional design techniques that focus on form expression and style fabrication, and they concentrate entirely on the relationship between materials in the structure. With several cool-tone building materials, they outline a sense of volume in the interior.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The design team adopts irregular design, breaking the stereotype of the square impression in the space. Also, they transform the interior into a forest image, and they merge with the concept of honeycomb and cave, echoing the work configuration with the natural ecological environment. Moreover, they adopt large glass windows so that the outside sceneries accompany the interior design, breaking the distance from nature.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
When entering the door, the entrance area surrounded by columns and corrugated steel sheet adds visual privacy from the exterior to the interior in terms of functions. The corrugated steel sheet shapes the curved facade, and with the integration of the cabinet, it creates a clean and traceless storage function. A large amount of stone in the space creates a feeling of enlargement due to the relatively cold texture. However, space may have a risk of excessive indifference. In view of this, the designers adopt arc lines in the exterior to balance the cold texture.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project is finished in February 2020 in Beitou Dist., Taipei City, Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The designers adopt terrazzo cylinders and laser-sculpted wave panels to create a post-modern and irregular space expression in the public sphere. They deliberately expose the beams and pillars directly in the room. The columns take good advantage of the terrazzo to shape the arc-shaped corners, and indirect lighting is made at the ceiling joints. With the cement polishing and the vision of the same tone and texture wall, the beams in the guest and dining room present interlacing geometric linear vision of polishing cement wavy board and black steel brush veneer in the public sphere.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
The floor area is about 92.5624 square meters. The layout includes an entrance, a dining room, living room, kitchen, and it has a master bedroom, a child bedroom, two bathrooms, and a study room.

TAGS:
Wabi-sabi design, post-modern style, simple style, curved surface, cylindrical design, special building materials

RESEARCH ABSTRACT:
The designers adopts terrazzo, laser cutting corrugated steel sheet and grayscale paint based on the spirit of the ancient Japanese culture "Wabi-Sabi";. Lots of terrazzo and cold color tones inject the philosophy of inaction into the enlarged sense of space. Compared with the light and white public spheres, the steel brush made of solid wood is adopted to spray paint. Both bedrooms continue the main design idea of the exterior, and more transparent lighting techniques and natural wood veneers are adopted to add a closer and better comfortable atmosphere in the bedrooms.

CHALLENGE:
The child is in early childhood development, so the designers need to set up facilities that children can have activities and can play in the space. Thus, the designers adopt stones to pave a consistent and continuous floor in interior and exterior, creating an unconfined field without obvious distinctions and corners. Moreover, they reserve the floor-to-ceiling windows of each bedroom, allowing natural light and the indoor structure to create an open and bright feeling.

ADDED DATE:
2020-09-16 09:08:35

TEAM MEMBERS (1) :
Chu-Cheng Chang, Pi-Chuan Pai

IMAGE CREDITS:
HEY! CHEESE, 2020.

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
CHU CHENG Design Interior Co., Ltd

PROFILE:
CHU CHENG Design Interior Co., Ltd is dedicated to the philosophy of beauty and clear-cut works approach. We "listen attentively" and attach great importance to have good communication with the homeowners. In the customization mindset, the most important element is to reach a balance between aesthetics and functionality in everyday life, which may give rise to more possibilities. With years of accumulation of rich aesthetic experience and with each thorough interactive communication, we are able to reconcile your expectation with the appropriate space.

NOMINATION DETAILS

Taipei C House Residence by Chu Cheng Chang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Chu Cheng Chang when results are announced.
AWARD DETAILS

Taipei C House Residence by Chu Cheng Chang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Chu Cheng Chang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Chu Cheng Chang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Chu Cheng Chang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like Taipei C House Residence? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Chu Cheng Chang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |