The Winding Sunlight Library by Wei Ju Wang

Home > Winners > #109727


DESIGN DETAILS
DESIGN NAME:
The Winding Sunlight

PRIMARY FUNCTION:
Library

INSPIRATION:
This project is exclusively designed for preschool children to set up a picture book library. Its idea comes from childrens perception and interactive nature when they are in touch with the environment, using pure flowing lines and contrasting colors to design the space. The dynamic atmosphere of space triggers children's instincts of space exploration.

UNIQUE PROPERTIES / PROJECT DESCRIPTION:
The concept of transparent space is used in this design and the space is not absolutely demarcated. It is laid out in bright and lively mustard green and turkey blue. Also, it adopts a three-dimensional shape to enclose the geometric soft decoration in multiple spatial configurations. With the flow curve of the layer plan, it cuts out an open free field. Hiding the function in the cabinet, it uses the arc and the rounded window view as the cutting.

OPERATION / FLOW / INTERACTION:
The whole space takes the idea of preschool childrens learning field. The design takes childrens natural sense of order and creativity into account. Thus, the design team adopts the elements of three-dimensional geometry, arcs, free curves, and bright colors that are close to childrens psychology. Also, the design team employs wood materials and progressive colors so that the overall space presents a concise and rich spatial tone of flowing image.

PROJECT DURATION AND LOCATION:
The project started in October 2018 and finished in August 2019 in Taiwan.

FITS BEST INTO CATEGORY:
Interior Space and Exhibition Design

PRODUCTION / REALIZATION TECHNOLOGY:
The whole space is designed as an open field with multiple functions. In consideration of the comprehensive characteristics of the space, the open field is used as the main idea, supplemented by circular, arcuate, and linear flow. The curve elements are gradually deployed in space. The learning space wont restricted to traditional classrooms. Space maintains flexibility in the field and the design team design exclusive configurations for children.

SPECIFICATIONS / TECHNICAL PROPERTIES:
This project is exclusively designed for preschool children. It takes good advantage of geometric shape cutting as the main idea. Uses arc curves and bright colors to appropriately adjust the height of steps and laminates. Adopts wooden materials and a three-dimensional ceiling cut by 3D thunder, which matches harmoniously with bright colors. It presents a concise and gentle spatial tone. The design elements include the free curves and three-dimensional geometric objects in the whole space.

TAGS:
Exclusive space for children, Open and flexible space, Abstract and simple geometry, Flowing curves, Progressive color

RESEARCH ABSTRACT:
The design team makes the space well-planned and plans the most suitable activity field for preschool children. The design team realizes that children have innate cognition in space. A fluid and harmonious space tone are formed through three-dimensional geometric and curved surface cutting elements. Also, many circular arc surfaces are used such as ring lights in the three-dimensional wooden grid ceiling, the mustard green spiral reading rooms rounded ground, half-curved bookcases, opposite windows, curved ladder, and streamlined stratum.

CHALLENGE:
In order to make the geometric shapes have distinct three-dimensional characteristics in the space, a corner of the ceiling is specially cut and customized with wooden fence-like pieces of wood. Also, the arrangement is arranged with smooth curve textures to match the overall spatial tone. The three-dimensional wooden grid ceiling presents a linear distribution, echoing the arc-cut bookcases, the spiral ceiling of reading rooms, and cushion-backed chairs with arm-wrapped.

ADDED DATE:
2020-09-08 03:14:31

TEAM MEMBERS (1) :
Wei-Ju Wang

IMAGE CREDITS:
WWJ Architect

CLIENT/STUDIO/BRAND DETAILS
NAME:
WWJ Architect

PROFILE:
WWJ Architect induces and bridges the interaction between users, interior spaces and surroundings at all functions and scales. The team creates flexible and ease spaces at houses, churches, hotels and schools etc. At the same time, the designers try to generate substances and shapes follow the existence and movement.

NOMINATION DETAILS

The Winding Sunlight Library by Wei Ju Wang is a Nominee in Interior Space and Exhibition Design Category.

· This project is currently confidential as results have not been announced yet. Images and further details of the project is not available for public yet, please check back later. If you are the owner of this design, please login to view the images.

· Click here to register today inorder to be able to view the profile and other works by Wei Ju Wang when results are announced.
AWARD DETAILS

The Winding Sunlight Library by Wei Ju Wang is Winner in Interior Space and Exhibition Design Category, 2020 - 2021.



· Press Members: Login or Register to request an exclusive interview with Wei Ju Wang.

· Click here to register inorder to view the profile and other works by Wei Ju Wang.
SOCIAL
+ Add to Likes / Favorites | Send to My Email | Submit Comment | Comment | Testimonials | View Press-Release | Press Kit

Did you like Wei Ju Wang's Interior Design?
You will most likely enjoy other award winning interior designs as well.
Click here to view more Award Winning Interior Designs.


Did you like The Winding Sunlight Library? Help us create a global awareness for good interior design worldwide. Show your support for Wei Ju Wang, the creator of great interior design by gifting them a nomination ticket so that we could promote more of their great interior designs.

See other A' Design Award and Competition WinnersA' Design Award Presentation Submit Your Designs
 
design award logo

BENEFITS
THE DESIGN PRIZE
WINNERS SERVICES
PR CAMPAIGN
PRESS RELEASE
MEDIA CAMPAIGNS
AWARD TROPHY
AWARD CERTIFICATE
AWARD WINNER LOGO
PRIME DESIGN MARK
BUY & SELL DESIGN
DESIGN BUSINESS NETWORK
AWARD SUPPLEMENT

METHODOLOGY
DESIGN AWARD JURY
PRELIMINARY SCORE
VOTING SYSTEM
EVALUATION CRITERIA
METHODOLOGY
BENEFITS FOR WINNERS
PRIVACY POLICY
ELIGIBILITY
FEEDBACK
WINNERS' MANUAL
PROOF OF CREATION
WINNER KIT CONTENTS
FAIR JUDGING
AWARD YEARBOOK
AWARD GALA NIGHT
AWARD EXHIBITION

MAKING AN ENTRY
ENTRY INSTRUCTIONS
REGISTRATION
ALL CATEGORIES

FEES & DATES
FURTHER FEES POLICY
MAKING A PAYMENT
PAYMENT METHODS
DATES & FEES

TRENDS & REPORTS
DESIGN TRENDS
DESIGNER REPORTS
DESIGNER PROFILES
DESIGN INTERVIEWS

ABOUT
THE AWARD
AWARD IN NUMBERS
HOMEPAGE
AWARD WINNING DESIGNS
DESIGNER OF THE YEAR
MUSEUM OF DESIGN
PRIME CLUBS
SITEMAP
RESOURCE

RANKINGS
DESIGNER RANKINGS
WORLD DESIGN RANKINGS
DESIGN CLASSIFICATIONS
POPULAR DESIGNERS

CORPORATE
GET INVOLVED
SPONSOR AN AWARD
BENEFITS FOR SPONSORS

PRESS
DOWNLOADS
PRESS-KITS
PRESS PORTAL
LIST OF WINNERS
PUBLICATIONS
RANKINGS
CALL FOR ENTRIES
RESULTS ANNOUNCEMENT

CONTACT US
CONTACT US
GET SUPPORT

Follow us : Twitter Twitter | Twitter Facebook | Twitter Google+.
Share |